Fotball

Laget som forsvant

<p>Se på dette lagbildet som ble tatt før sesongstart i år. 14 av disse spillerne er nå borte. I tillegg har også Sebino Plaku, Steve Cooreman og Joachim Sørum forlatt HamKam i løpet av året.</p>

HamKam2009 tittel

  • Stein-erik Stormoen

HAMAR: Det må være i nærheten av tidenes ryddesjau. I løpet av et snaut år har hele 17 spillere forlatt HamKam.

Før dette bildet ble tatt, hadde allerede Sebino Plaku blitt solgt tilbake til Dinamo Tirana, Steve Cooreman sagt ja til å slutte og Joachim Sørum tatt turen til Nybergsund.

Av spillerne på dette bildet, forsvant Markus Ringberg til Moss i sommer.

Alle er fristilt

I går hadde HamKam sin siste trening i 2009, og etterpå fulgte sluttsigneringen av avtalene som fristiller en rekke spillere.

Juha Pasoja, Arnar Førsund, Olivier Karekezi, Adem Güven, Håkan Malmström, Jørgen Jalland, Frode Bjørnevik, Roman Kienast, Srdjan Urosevic, Jon Masalin, Tommy Øren, Tom Kristoffersen og Pål Strand er alle blitt enige med HamKam om å avslutte kontraktsforholdet.

Noen har ønsket det selv, ettersom ambisjonene strekker seg til et høyere nivå enn 2. divisjonsspill, mens andre har hatt kontrakter som har gått ut.

Kuttet to tredeler

Fra årets lønnsbudsjett på om lag 23 millioner, skal HamKam ned til åtte millioner neste sesong. Det er en reduksjon på vanvittige to tredeler.

Med disse spillerne, i tillegg til fire årsverk i administrasjonen, vekk fra lønningslista, forstår man at klubben er så godt som i mål på akkurat den biten.

– Det hjelper på veldig det, sier daglig leder Tor Rullestad, uten å vill kommentere enkeltavtaler eller summer.

– Vi må spare der vi kan spare. Vi skal leve så nøkternt vi klarer.

Rise og Gullerud

Når det gjelder de resterende spillerne, har også de blitt fristilt av klubben. Thomas Lehne Olsen, Truls Jevne Hagen, Emil Sildnes, Ivar Rønningen har tidligere signert nye avtaler med vilkår i forhold til at HamKam nå befinner seg i 2. divisjon.

I går satte også John Anders Rise og Marius Gullerud navnetrekket sitt på avtaler som binder dem til Briskeby.

Samtidig er det klart at Niklas Tilley Solhaug og Dyre Ekeberg Schjerve kommer fra Ottestad, og Håkon Aalmen og Kristoffer Hagen er tatt opp fra juniorlaget. Olav Sveen, Mattis Nerheim og Lasse Elseth Løberg skriver under på amatørkontrakter, som betyr at de er med og trener med A-laget som hospitanter når laget samles til første fellestrening etter ferien 4. januar.

Bjerke og Råstad

Da gjenstår Vegar Bjerke og Olav Råstad.

Etter det HA-sporten erfarer, er dette de to eneste spillerne HamKam ønsker med videre.

– Vi er i en prosess med Olav og Vegar, sier Tor Rullestad.

– Det er riktig, vi er i en prosess. Det er noen ting jeg må ha på plass, og det er ingen automatikk i at vi blir enige. Men jeg tror at både jeg og HamKam håper at vi får til en avtale, sier Olav Råstad.

Vegar Bjerke var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Les mer om

  1. Fotball 1. div