Skamfull Mourinho inviterer rasismeoffer til Stamford Bridge

Men den fornærmede franskmannen skal ha avslått tilbudet fra Chelsea.

José Mourinho mener klubben må gjøre alt den kan for å straffe Chelsea-supporterne som nektet en fransk mann å gå på metroen.

Det var foran Champions League-oppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Chelsea på tirsdag at flere Chelsea-fans nektet en mørkhudet mann å komme på metroen ved stasjonen Richelieu-Drouot i Paris. Det hele ble fanget på video og viser supportere som synger «We’re racist, we’re racist, and that’s the way we like it».

Chelsea har i etterkant fordømt hendelsen, og nå har klubben også skrevet til den fornærmede, identifisert som Souleymane S, og invitert ham og familien til å overvære returoppgjøret mellom Chelsea og PSG i London, skriver The Guardian.

En talsmann for klubben sier at Chelsea-eier Roman Abramovitsj ble kvalm av hendelsen, mens Mourinho sa at han følte skam.

Imidlertid skal Souleymane S ha avslått invitasjonen. Det skriver Sunday Telegraph, ifølge 101greatgoals.com.

Til den franske avisen La Parisien skal rasisme-offeret ha sagt følgende:

— Jeg setter pris på invitasjonen fra Mr. Mourinho, men er ikke mentalt klar for å være tilstede på et stadion ennå.

Chelsea uttaler at de håper at han kommer til å benytte seg av klubbens invitasjon.

Kan få livslang utestengelse

Chelsea opplyste torsdag at klubben har identifisert tre av personene som deltok i det rasistiske overgrepet på metroen i Paris, og fredag ble to nye supportere utestengt fra lagets hjemmekamper. Alle de fem risikerer å bli utestengt på livstid om bevisene er gode nok.

John Terry ble frikjent i retten for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot Anton Ferdinand, men ble likevel straffet av det engelsk fotballforbundet.

Mourinho sier han ikke vet om det fortsatt hersker usikkerhet knyttet til klubbens reaksjon på episoden mellom John Terry og Anton Ferdinand i 2011, der Terry ble straffet for rasistiske utsagn mot Ferdinand. Terry ble straffet internt som en følge av FA-dommen, men detaljene i den interne straffen ble aldri gjort kjent.— Det eneste jeg vet, 100 prosent sikkert, er at John Terry ikke er noen rasist. Det var en dum episode, men jeg kan forsikre dere, og dere kan spørre alle som har delt garderobe sammen med John, og her snakker vi om mange, mange spillere – de kan alle fortelle at John ikke er en rasist.

Les også

Chelsea ga fra seg poeng med ti mann

— Fansen vil vise hvor lei seg de er

Nå håper Mourinho at Souleymane S kan få en positiv opplevelse på Stamford Bridge, hvis og når han eventuelt tar imot London-klubbens invitasjon.

— Publikum vil vite at han er der og gi ham en mottakelse som vil få ham til å innse at Chelsea er alt annet enn det som hendte på metrostasjonen. Jeg ser frem til at han kommer fordi jeg er sikker på at han vil få en fantastisk mottakelse av fansen – der de vil vise hvor lei seg de er, sa Mourinho ifølge The Guardian.