Fotball

Tremålshelten Omoijuanfo: - Jeg gjør bare jobben min

Først senket brennhete Ohi Omoijuanfo (23) Sarpsborg med tre scoringer. Så takket han Gud, familien og lagkompisene.

  • Kjetil Flygind

BEKKESTUA (Aftenposten): Stabæk påførte Geir Bakkes Sarpsborg sesongens første tap da Ohi Omoijuanfo sørget for 3–0-seier med sine tre scoringer og storspill.

Stabæk kan takke spissyndlingen for pangstarten på sesongen. Selv er 23-åringen fra Oslo - med seks mål på fire kamper - ydmyk og takknemlig.

– Jeg liker å være ydmyk, det har familien min lært meg. De holder meg på jorda, sier Omoijuanfo og smiler.

– Og så har jeg gode lagkamerater. Ved alle de tre målene i dag var lagkompisene mine fantastiske. Jeg må takke dem også, sier kampens store spiller og smiler endra bredere.

Les også

Ellevilt Omoijuanfo-show for Stabæk - senket Sarpsborg med tre mål

Her er duellen som førte til straffe, 1–0 og rødt kort på Sigurd Rosted (t.h.). Ohi Omoijuanfo gikk i bakken etter duellen med Sarpsborg-stopperen.

Best når det er gøy

Han satte 1–0 på straffe etter 32 minutter, 2–0 etter en lekker pasning fra unggutten Hugo Vetlesen etter 73 minutter, før Moussa Njie trillet han fri på åpent mål rett før slutt.

Tre scoringer, hans andre kamp med tre mål denne sesongen, og vips så var sesongens tredje strake hjemmeseier i boks for Stabæk.

– Hadde du fortalt meg før sesongen at jeg skulle stå med seks mål på fire kamper, så hadde jeg trodd du var gal, sier Oslo-gutten og ler.

Men det nærmeste vi kommer galskap på Nadderud er det spissen som sørger for.

– Det er så klart veldig deilig å være Ohi om dagen. Men jeg gjør bare jobben min. En spiss skal score mål. Og når jeg får slike pasninger som i dag, så må jeg ta vare på sjansene.

– Nå virker du veldig beskjeden?

– Jo. Men jeg prøver bare å være meg selv. Jeg tenker mye på hvorfor jeg spiller fotball. Det er fordi det er gøy. Jeg har det bare gøy, jeg. Og uten at deter gøy fungerer det ikke for meg. Jeg er ikke god når jeg er sur eller frustrert. Jeg er god når jeg er glad og smiler.

Sier Omoijuanfo som smiler enda litt bredere nå.

Les også

19-åring strålte da Molde ydmyket Vålerenga

Ohi Omoijuanfo tok seg god til pressen etter 3–0-seieren, mens Sarpsborg-trener Geir Bakke (t.h.) måtte svare for nederlaget.

Takker Gud - hedret bestemor

De drøyt 3800 tilskuerne var vitne til en iskald og lite velspilt første halvtime på en humpete Nadderud-matte. Før Omoijuanfo tente et lys ved påskehøytidens utgang.

Selv henter han støtte hos Gud. Som han markerer ved hvert mål. HAn peker opp mot himmelen.

– Det gjør jeg alltid. Jeg takker Gud, og så sendte jeg en hilsen til min bestemor som gikk bort for ikke så lenge siden. Det er noen tanker bak den feiringen min, sier Stabæk-helten.

Noen tanker gjorde nok Sarpsborg-trener Geir Bakke seg etter kampen også. Etter ni poeng på tre kamper før møtet med Stabæk, braklandet sarpingene.

Dommer Tore Hansen hadde nok å stri med da han blåste straffe til Stabæk og så fulgte opp med å gi Sigurd Rosted rødt kort. Her prøver han å få orden på klagende Sarpsborg-spillere.

Uenig i det røde kortet

Da midtstopper Sigurd Rosted fikk rødt kort etter situasjonen der Omoijuanfo ble felt etter en halvtime, og gjestene ble redusert til ti spillere, gikk luften sakte, men sikkert ut av laget.

– Følelsen jeg sitter igjen med er at vi gjorde en oppskriftsmessig kamp i en drøy halvtime, og var i ferd med å spise oss inn i matchen slik vi ønsket det. Akkurat da de fikk straffen - som gikk i mål, og som var deres første skudd på mål, og rødt kort til oss, så snudde kampbildet seg, sier Geir Bakke.

– Men vi ble tomme for krefter etter hvert, og vi måtte ta noen sjanser, da ble vi straffet. Stabæk spilte en smart kamp, sier Bakke.

Sigurd Rosted var frustrert da dommer Tore Hansen dro opp det røde kortet etter det som så ut som en nedrivning av Omoijuanfo i 1. omgang.

– Han sa til meg at jeg fikk rødt kort for å dytte spilleren. Men jeg dyttet da ingen i det hele tatt. Det er det som er grunnen. Men det skjønner jeg ingenting av. Han brukte lang tid på å bestemme seg også. Det kan være han snakket med noen før han bestemte seg. Han (Omoijuanfo, red.anm.) kastet seg flere ganger i kampen, men jeg dyttet ham aldri, sier Rosted etter kampen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Sarpsborg 08
  4. Stabæk Fotball