Fotball

Sokolowski og Knarvik er tilbake

<p>De to midtbanespillerne er tilbake i Viking-troppen etter skadefraværet.</p>

sokolowski-jubel
  • Knut Skeie Solberg

Både Thomasz Sokolowski og Tommy Knarvik deltok for fullt på trening onsdag. Begge er friskmeldte fra sine respektive lårskader og er spilleklare til torsdagens oppgjør mot Sarpsborg.

— Det er veldig kjekt å ha de med igjen. De har nok litt for tynt grunnlag til å starte fotballkamper, men det hjelper voldsomt for bredden i troppen. Samtidig er det liten grunn til å bytte for mye nå, sier Åge Hareide til Aftenbladet.no.

Viking-treneren tenker da selvsagt på at det har blitt tre seirer og én uavgjort på fire siste kampene. Og at ungguttene som har fått sjansen har levert varer over forventning.

Opprettholde gutsen

— Vi har hatt spilt med en enorm entusiasme og rett slett vært utrolig flinke til å flytte bein samlet. Det har gjort oss vanskelige å spille mot. Den gutsen må vi opprettholde mot Sarpsborg, påpeker Hareide.

Mens Viking nå opererer i den berømte flytsonen, befinner torsdagens motstander seg der Viking stort sett har vært i 2011-sesongen. Sarpsborg har ikke vunnet på sine fem siste kamper og rast ned til 13.plass på tabellen – bare to plasser og to poeng over Viking.

- Vi har vært der selv og vet hvordan de tenker nå. Heldigvis har vi kommet ut av det, og vi akter selvsagt å fortsette den positive trenden. Det har vært en fantastisk atmosfære på Viking stadion de siste kampene. Vi håper det fortsetter, sier Viking-treneren.

Valon ut, Veton inn

Sunnmøringen kommer til å gjøre én endring på laget som spilte uavgjort mot Rosenborg. Valon Berisha blir benket for første gang i 2011, mens lillebror Veton kommer inn og sørger for at familierepresentasjonen er intakt.

— Vi har mange viktige kamper foran oss og Valon trenger litt hvile nå. Vi må være litt forsiktige. Han har overhodet ikke spilt seg ut av laget, og blir fin å ha i bakhånd mot Sarpsborg. Og jeg er ikke redd for at Veton ikke kommer til å bidra med sitt. Jeg er sterk i troen på seier, fastslår Hareide.

Her er Viking-laget mot Sarpsborg (4-3-3): Rune Jarstein, Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Vidar Nisja, Christian Landu Landu, Birkir Bjarnason, Yann-Erik de Lanlay, Erik Nevland, Veton Berisha.

Tommy Knarvik er tilbake i Viking-troppen. Foto: Digitalsport

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien