TIL-talentet mistet plassen da Valakari ble trener: – Jeg var ikke god nok

Jostein Gundersen vil overbevise Simo Valakari om at han fortjener plass i førsteelleveren - før en ny forsvarsspiller hentes inn. Torsdag får han sjansen fra start.

Jostein Gundersen utenfor luksushotellet TIL bor på i Tyrkia.

TIL-treneren legger ikke skjul på at jakten på en ny forsvarsspiller er noe som er viktig. Både Johan Lædre Bjørdal, Joona Toivio og Christian Eggen Rismark har vært koblet til klubben uten at noe konkret har skjedd. En jakt som er intensivert etter at Ulrik Yttergård Jenssen ble solgt til Nordsjælland i Danmark i desember.

– Uansett hva som skjer med de løse trådene vi har i stallen akkurat nå ønsker vi å hente inn en forsvarsspiller, sier Valakari og henviser til at situasjonen rundt angrepsspillerne Thomas Lehne Olsen, Slobodan Vuk og Mikael Norø Ingebrigtsen ikke er avklart. Sistnevnte blir trolig klar for IFK Göteborg innen kort tid hvis ikke forhandlingene bryter sammen.

Les også

Han er årets TIL-spiller på iTromsø-børsen: – Kan godt hende jeg fortsatt er her om tre år

Torsdag ettermiddag kommer Gundersens neste mulighet til å vise seg frem for Valakari. Da venter det russiske eliteserielaget Rubin Kazan.

På onsdagens trening ble han drillet inn som den sentrale midtstopperen i kaptein Simen Wangbergs skadefravær med Kent-Are Antonsen som venstre stopper og Magnar Ødegaard som den høyre.

Dersom TIL kjører med tre stoppere ved sesongstart vil Magnar Ødegaard og Simen Wangberg være sikre kort. Dermed står en plass ledig.

– Jostein kommer til å få muligheten i vinter. Nå handler det bare om å få han skadefri. Da vil han definitivt kjempe om en plass i førsteelleveren, sier Simo Valakari til iTromsø.

Les også

Slik er TIL-sjefens ekstreme treningshverdag: – Jeg vil kjenne den samme smerten som spillerne

Jostein Gundersen på trening torsdag i Tyrkia.

– Kom skjevt ut

Gundersens manglende tillit i høst berodde nemlig også litt på småskader for midtstopperen. En lyskeskade har plaget han gjennom høsten og vinter. En skade som Gundersen tror han er på vei til å bli frisk fra.

– Jeg liker ikke å skylde på det, men jeg var ikke hundre prosent mye av høstsesongen, erkjenner Gundersen selv med tanke på at han bare spilte to av 14 seriekamper fra start under Valakari.

– Jeg kom skjevt ut da han kom i juli. Den gangen var jeg fast på laget, men jeg spilte dårlig de første ukene han var der, og da byttet han litt mening. Dessverre var jeg rett og slett ikke god nok på trening, og da var det fair å gjøre de grepene. Jeg skal være så ærlig å si at det var en periode der jeg gjorde det vanskelig for meg selv, sier Gundersen til iTromsø.

Det gjorde at Valakari tok seg en prat med stoppertalentet.

– Simo sa at han vet jeg har det i meg, det handler bare om å stå på, sier Gundersen.

Les også

Svensk klubb med nytt bud på TIL-spiller

Har jobbet seg tilbake

Likevel er tromsøværingen en kriger som ikke legger seg ned når det kommer motstand. Å bli vraket fra TIL-laget har han opplevd før.

– Nå er jeg stolt av hvordan jeg har tatt opp hansken igjen, og trent hardt. Det er selvsagt lettere når man er litt frempå med selvtillit innabords, sier Gundersen til iTromsø.

Lyskeskaden kjenner han fortsatt litt til, men sier det kjennes langt bedre ut enn tidligere.

– Jeg blir nok ikke å spille hele kampen, og det har vært kjedelig å sitte på sidelinjen.

Operasjon kan bli løsningen hvis det ikke blir helt i orden.

– Det er kun i verste fall hvis det plager meg og ikke blir helt bra. Men det er fremgang. For meg er det viktig å ha den siste punchen i spillet mitt jeg har når jeg er hundre prosent frisk, sier Gundersen.

TIL stiller med følgende lag mot Rubin Kazan: Gudmund Taksdal Kongshavn – Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Kent-Are Antonsen – Tom Høgli, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Elhadj Mour Samb–Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen–Runar Espejord

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk