Fotball

Overfallsmannen bor i Sverige

<p>Supporteren som angrep dommeren har dansk pass, men holder hus hos Søta Bror.</p>

FotballEM-kvalifiseringDanmark v Sverige02.06.2007Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYEn dansk supporter hoppar in och slår domaren Herbert Fandel, Tyskland
 • Håvard Karlsen
FotballEM-kvalifiseringDanmark v Sverige02.06.2007Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYEn dansk supporter hoppar in och slår domaren Herbert Fandel, Tyskland
FotballEM-kvalifiseringDanmark v Sverige02.06.2007Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYEn dansk supporter hoppar in och slår domaren Herbert Fandel, Tyskland

Les også:

 • Mamma Riise: — Bjørn Helge var best
 • Doffen: - Deilig å slippe maset

Dansk politi opplyser natt til søndag at mannen som overfalt dommer Herbert Fandel i Parken, er en 29 år gammel dansk statsborger som er bosatt i Sverige.

Dette melder danske B.T.

Dommeren blåste av kampen minuttet før full tid etter å ha blitt slått i magen av en tilskueren. UEFA utpeker Sverige som vinner av kampen.

Stillingen var 3-3, og klokken stod på 89 minutter i oppgjøret mellom Danmark og Sverige i parken. Da valgte dommer Herbert Fandel å vise ut hjemmelagets spiller Christian Poulsen, og gi svenskene straffe, etter at den danske midtbanespilleren hadde slått etter Marcus Rosenberg.

Episoden gjorde at det kokte over for en aggressiv hjemmesupporter, som løp inn på banen og angrep Fandel. Supporteren klarte å ta seg helt frem til Fandel, og plasserte en knyttneve rett i mageregionen.

Fandel valgte så å blåse av kampen, og vandret i garderoben. I et møte med UEFA-delegasjonen som var til stede på kampen, ble det enighet om å gi Sverige seieren 3-0. — En av de største skandalene i europeisk fotball, sa kommentator Lasse Granqvist til Kanal 9 rett etter hendelsen.

Web-TV:

- Hører ikke hjemme

Danskenes kaptein Jon Dahl Tomasson raste over den skandaløse oppførselen til supporteren etter kampen.

— Jeg har forståelse for at dommeren blåser av kampen, for det hører ikke hjemme i fotballen at han løper inn på banen på den måten. Og det kommer til å koste oss dyrt. Akkurat nå har jeg ikke noen ideom hva som skjer, men jeg formoder det verste, sa dansken til TV2/Sporten.

Med Morten Olsen på tribunen på grunn av karantene, hadde Peter Bonde ansvaret for danskene i kveldens kamp. En kveld som begynte ille for dansken, ble avsluttet på en enda verre måte.

— Jeg har aldri vært med på noe lignende. Vi spiller forferdelig den første halve timen, og så spiller vi fantastisk i andre omgang. Og så kommer det en tilskuer inn på banen, det er utligivelig. Nå skal man diskutere konsekvensene for oss, og det er ikke opp til meg å bedømme, sier han til TV2/Sporten.

- En trist dag

Det danske fotballforbundets generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, hadde vanskeligheter for å tro sine øyne fra sin plass på tribunen i parken.

— Uakseptabelt at et enkelt individ kan ødelegge for 42.000, og det er en trist dag for dansk fotball, sier han .

Også svenskenes tomålsscorer, Johan Elmander, hadde en lei bismak etter "seieren" over danskene.

— Dette er jævlig uheldig for fotballen, sier han til svensk Kanal 9. Web-TV:

Les også:

Kom tilbake

Svenskene begynte desidert best i parken, og gikk opp i en 3-0 ledelse etter to mål av Johan Elmander, og ett av Peter Hansson. Daniel Agger ga nytt håp for hjemmelaget med sitt reduseringsmål etter 34 minutter.

Etter hvilen hevet danskene spiller, og de fikk lønn for strevet da Jon Dahl Tomasson scoret 2-3 målet etter 61 minutter. Med et kvarter igjen å spille banket Leon Andreasen inn 3-3 målet, og sørget for ekstase på tribunene.

Men så tok dommeren, og den danske supporteren over festen i Parken.

Kan bli kostbart

Ifølge Aftonbladet kan skandalen i kveldens EM-kvalifiseringskamp koste Danmark dyrt. For UEFA kan komme til å straffe Danmark med ytterligere poengfradrag.

— Man dreper sitt eget lag, sier den svenske Aalborg-treneren Erik Hamrén til avisen.

 1. Les også

  - Flau over å være dansk

 2. Les også

  Voldsmannen løslatt

 3. Les også

  Danskene anker UEFA-dom

 4. Les også

  Justisministeren vil utestenge Poulsen

 5. Les også

  UEFA-stryk i geografi

 6. Les også

  - Det gikk en djevel i meg

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  MENINGER
  Publisert:

  Det er de største som reiser seg

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5