Dommeren stoppet kampen for å hedre savnede Sala

Det ble en følelsesladet oppladning til oppgjøret mellom Emiliano Salas tidligere klubb Nantes og Saint Etienne onsdag kveld.

Her er Nantes-spillerne i oppvarming før kampen i Sala-trøyer.

Onsdag var det duket for Nantes’ første kamp etter ulykken til klubbens tidligere spiller Emiliano Sala.

Nantes-spillerne varmet opp med T-skjorter med bilder av den argentinske spissen som spilte for Nantes fram til lørdagen før den skjebnesvangre helikopterturen – da han signerte for Cardiff.

I tillegg samlet tilskuerne seg utenfor stadion før kamp der de tente lys og la ned blomster for spissen som scoret tolv mål for Nantes i Ligue 1 denne sesongen.

Etter ni minutter stoppet dommeren kampen. Dette for at alle supportere, spillere og dommere sammen skulle få være med på å klappe for savnede Sala – som spilte med draktnummer ni for den franske klubben.

Publikum på Stade de la Beaujoire markerte det på denne måten inne på stadion.

Reaksjonene rundt kampen var mange, og klubbens egen konto på mikrobloggtjenesten Twitter la ut denne i forkant av kampen.

Også fotballkommentator for Strive, Per-Jarle Heggelund, la ut en melding på Twitter.

Alle Nantes-spillerne spilte med «Sala» på ryggen. Her Kalifa Coulibaly.

Forsvant i forrige uke

Det var mandag i forrige uke at den argentinske angrepsspilleren skulle fly fra Nantes til Cardiff etter at overgangen mellom de to klubberne ble klar forrige helg.

Cardiff betalte rundt 170 millioner kroner for spissen, noe som var rekord for Neil Warnocks lag.

Det lille enmotors Piper-flyet forsvant derimot fra radaren like nord for Guernsey. Ifølge franske luftfartsmyndigheter var det ved siden av Sala og piloten også ytterligere én person om bord.

Det ble opplyst at piloten ba lufttrafikkontrollen på naboøya Jersey om å redusere flyhøyden. Kort etter mistet man radiokontakten med flyet.

Nantes-supporterne vartet opp med denne tifoen.
Les også

Skal ha funnet rester etter flyet til den savnede Premier League-spilleren

Har funnet rester fra flyet

Franske myndigheter har ifølge BBC funnet puter som trolig stammer fra flyet som forsvant fra radaren like nord for Guernsey. Putene skal ha blitt skylt i land på en strand ved Surtainville på det franske fastlandet, rett øst for øya Guernsey. I flyet var den argentinske spissen Emiliano Sala og piloten David Ibbotson. De var på vei til Cardiff etter at Sala hadde signert for klubben.

Været lager problemer

Den britiske havarikommisjonen for luftfart (AAIB) har nå kartlagt et område på nærmere 14 kvadratkilometer hvor det skal gjennomføres et undersjøisk søk. På grunn av været kan ikke et slikt søk begynne før i slutten av uka, og en talsperson for AAIB skal ha sagt til BBC at de forventer at søket kan ta opp til tre dager.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk