Elyounoussi kunne blitt søkkrik i Midtøsten - takket nei

Mohamed Elyounoussi sa nei til lukrativt tilbud fra ukjent klubb i august.

Drømmekvelden: Mohamed Elyounoussi scoret mot Celtic. – Et stort høydepunkt for meg, sier han.
  • Trond Hustad

GLASGOW: Han kunne tjent mange millioner i året i en stor klubb i Midtøsten. Men etter flere uker med grubling bestemte Mohamed Elyounoussi (21) seg for å bli i Molde.

Kontraktsforslaget kom på bordet i sommer. Alt var klart. Resten var opp til spilleren.

– Det stemmer. Det var stor interesse fra flere europeiske klubber. Men det klart beste økonomiske tilbudet kom fra et annet kontinent, bekrefter han.

Hvem mener du var best?

Les også

Nå kan du stemme fram årets lag i eliteserien

– Hvor mye penger kunne du tjent nå hvis du hadde sagt ja?

– Det vil jeg ikke kommentere, men jeg hadde mildt sagt tjent veldig godt. Jeg kunne sikret meg for resten av livet, uten tvil.

Het i utlandet: Mohamed Elyounoussi fikk konkrete tilbud fra klubber i Europa og Midtøsten i sommer. 21-åringen måtte gå en skikkelig runde med seg selv før han bestemte seg for å si nei en lukrativ kontrakt.

– Brukte du lang tid på å komme fram til avgjørelsen?– Når du får en sånn mulighet er du nødt til å tenke deg godt om. Jeg fikk beskjed tidlig på sommeren og gikk en lang runde med meg selv. I august takket jeg nei, sier Elyounoussi, som ikke ønsker å kommentere hvilket land klubben kommer fra.

– Hvorfor bestemte du deg for å fortsette i Molde?

– Jeg følte at Molde fortsatt er riktig sted for meg. Jeg kan utvikle meg videre og lære mer. Jeg har god tid og er fornøyd med valget mitt. Det er stort å være med på dette eventyret her.

– Hvordan er det å gå rundt og vite hvilket liv du kunne hatt hvis du prioriterte annerledes?

– Jeg tenker på neste dag og neste trening. Så overlater jeg det andre til agenten min, Tore Pedersen. For meg er det et stort høydepunkt å få spille, score og vinne på Celtic Park. Og det har jo gått ganske bra i Molde i høst, så jeg håper jeg får nye sjanser til å spille i utlandet senere. Det er selvfølgelig en drøm, sier den ferske A-landslagsspilleren.

– Det kommer flere bud

Ole Gunnar Solskjær er kjent med tilbudene som Mohamed Elyounoussi har sagt nei til.

– Det skjedde før jeg kom tilbake til Molde, men jeg vet omtrent hva han fikk på bordet. Det var store og gode bud, spesielt det ene. Vi snakker om veldig høye summer, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

– Hva ble Molde Fotballklubb tilbudt i overgangssum?

– Det kommenterer jeg ikke, men det var mye penger. Også hvis du sammenligner med hva spillere blir kjøpt og solgt for i Ajax, Celtic og Fenerbahçe.

– Hvor lenge kan du beholde Elyounoussi i Molde?

– Han gjør en utrolig jobb uten ball og er veldig god med. Nå scorer han jo i hver kamp, også. Slik han presterer for tida, kommer det helt sikkert nye bud snart. Nå ville gutten heller være i Molde litt lenger, og jeg tror det var et klokt valg. «Moi» skal garantert spille i en stor klubb i en stor liga en gang. Spørsmålet er bare når han skal ta det steget, sier Ole Gunnar Solskjær.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk