Bale spilte hovedrollen da Real Madrid åpnet med seier

Slo Getafe 2–0.

Gareth Bale scoret da Real Madrid innledet sesongen i La Liga med 2-0-seier over Getafe.

Real Madrid innledet sin første La Liga-sesong etter salget av Cristiano Ronaldo med 2-0-seier i lokaloppgjøret mot Getafe. Gareth Bale spilte hovedrollen.

Waliseren hadde en avslutning i tverrliggeren før han slo innlegget høyreback Dani Carvajal omsatte i ledermålet i det 20. minutt. Keeper David Soria fikk en hånd på innlegget, men slo det rett på Carvajals hode.

Tidlig i annen omgang doblet Bale selv ledelsen med et skudd Soria kanskje burde ha reddet.

Marco Asensio skjøt i stolpen da Real Madrid jaget flere mål, men det endte 2-0.

Real Madrid måtte se seg slått 4-2 av byrival Atlético Madrid i den europeiske supercupen i Tallinn forrige uke, men søndagens derbymotstander var ikke av samme kaliber, og hjemme på Estadio Bernabeu var Real ikke til å true.

Les også

Messi scoret to i sesongpremieren

Store navn

Getafe pådro seg sju gule kort i forsøket på å stagge Real-stjernene, men mot et lag som kunne sette inn navn som Casemiro, Luka Modric og Lucas Vázquez fra benken ble det for vanskelig.

Andre store navn ble sittende på benken. Julen Lopetegui, som etterfulgte Zinédine Zidane som trener, lot Keylor Navas beholde keepertrøya på bekostning av Thibaut Courtois, kjøpt fra Chelsea for 35 millioner euro. Nacho fikk også tillit som stopper på bekostning av den franske verdensmesteren Raphaël Varane.

Med 2-0-seier er Real Madrid i rygg på Sevilla, Barcelona og Levante, som tok hver sin tremålsseier i serieåpningen.

Les også

Mageplask for Manchester United: – Et av de absolutte bunnpunktene

Drømmedebut

Tidligere søndag gjorde portugisiske André Silva en drømmedebut for Sevilla i La Liga med tre scoringer i 4-1-seieren borte mot Rayo Vallecano. Den innleide spissen har dermed flere seriemål enn han scoret for Milan hele forrige sesong.

Franco Vázquez hælsparket Sevilla i ledelsen etter et kvarter, men så var det Silvas tur. 22-åringen scoret de tre neste målene og punkterte kampen. Han måtte ha hjelp av VAR for å få det tredje målet godkjent, ettersom dommerne mente det var offside.

Det var første gang VAR ble brukt til å endre en dommeravgjørelse i La Liga.

Også Rayos trøstemål på straffespark i sluttminuttene kom etter bruk av videodømming.

Nyopprykkede Huesca fikk en god start i La Liga med 2-1-seier borte mot Eibar. Alex Gallar scoret begge toppseriedebutantens mål.