Fotball

MDG-topp stoppet Gamst Pedersens oppdrettsplaner

Fotballspiller Morten Gamst Pedersens planer om å etablere oppdrettsvirksomhet blir stoppet av MDG-ordfører Ørjan Jensen i Vardø kommune.

Morten Gamst Pedersens planer om å etablere oppdrettsvirksomhet i Vardø blir stoppet av påtroppende MDG-ordfører i kommunen. Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

 • NTB

Påtroppende ordfører Ørjan Jensen (MDG) i Vardø kommune vil jobbe for at det ikke blir etablert åpne oppdrettsanlegg i kommunen i neste periode, sier han til Fiskeribladet.

– Velgerne stemte fram partier med dette synspunktet med over 50 prosent av stemmene. Selvfølgelig er ikke oppdrett i åpne anlegg aktuelt i perioden, sier han.

Jensen vil samtidig påvirke partier og myndigheter til å stille strengere krav til oppdrettsnæringen.

Les også

TILs superveteran føler seg ikke som en syndebukk

Les også

Denne taklingen gjør at TIL-spilleren må stå over «Slaget om Nord-Norge»

Gamst Pedersen sikret seg en opsjonsavtale med Vardø kommune i februar i år. Avtalen skulle gi selskapet han representerer, Vardiar AS, førsterett på en lokalitet som skulle åpnes i forbindelse med rullering av kystsoneplanen. Avtalen skapte store reaksjoner blant fiskere i Vardø da det viste seg at oppdrettsanlegget skulle lokaliseres på et viktig kongekrabbefelt i Varangerfjorden.

Planene ble støttet av Arbeiderpartiets ordførerkandidat Robert Jensen i Vardø kommune. Arbeiderpartiet mistet imidlertid flertallet kommunevalget. Miljøpartiet De Grønne fikk 23,2 prosent av stemmene.

(©NTB)

Les mer om

 1. MDG
 2. Tromsø IL

Relevante artikler

 1. NORGE

  Omstridt Frogn-ordfører mister makten

 2. POLITIKK

  Frp kan miste 4 av 5 ordførere

 3. POLITIKK

  SP leder ordførerkampen etter kommunevalget

 4. POLITIKK

  Prognose: Historisk dårlig resultat for Arbeiderpartiet

 5. POLITIKK

  SV og Senterpartiet varsler omkamp om Nordkapplatået

 6. POLITIKK

  Valgvinnerne: Hvorfor kan Sp få mange ordførere, mens MDG risikerer å knapt få noen?