Solskjær-problemer tårner seg opp. United i spisskrise etter nytt bortemareritt

Ole Gunnar Solskjær jobber i motbakke. På sine syv siste bortekamper har Manchester United tatt begredelige tre poeng i Premier League.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kom til kort igjen på bortebane.

WEST HAM – MANCHESTER UNITED 2–0

Heller ikke søndag kom borteseieren som Solskjær har jaktet på siden Manchester United slo Crystal Palace 27. februar. Med tapet på London Stadium har kristiansunderens lag gått syv strake Premier League-kamper på fremmed gress uten å vinne.

Klarer ikke United å snu trenden brennkvikt, er det vanskelig å se for seg at Solskjær leder klubben tilbake til Champions League-spill i sin første hele sesong i mangerstolen på Old Trafford.

Andrij Jarmolenko og Aaron Cresswell scoret målene for West Ham, som også vant tilsvarende kamp forrige sesong. Den gang var United fortsatt ledet av José Mourinho. Portugiseren er ikke imponert over det han ser av gamleklubben.

– Vi var dårlige i fjor, men jeg ser ingen forbedringer denne sesongen, selv med tre nye spillere. Jeg er ikke overrasket over resultatet. Det var ingenting positivt, sa Mourinho til Sky Sports.

Tapet mot West Ham kostet ikke bare poeng. Etter en snau time måtte Uniteds eneste friskmeldte spiss, Marcus Rashford, ut med det som så ut som en lyskeskade.

– Det er ekstremt dårlig nytt. Man kan jo stille spørsmålet: Var det greit å gå inn i sesongen med to etablerte spisser? Det er en fryktelig situasjon for Solskjær på toppen av alt det andre, sa TV 2s ekspert Brede Hangeland i studiosendingen etter kampen.

Marcus Rashford ligger nede med skadeproblemer.

Solskjærs skrekktall

Andrij Jarmolenko ga West Ham 1–0 like før pause. Ukraineren fikk ballen fra Felipe Anderson og utnyttet passivt spill fra United-forsvaret. Han avsluttet lavt i lengste hjørne. Scoringen kom etter det som til da hadde vært en sjansefattig omgang.

– De blir stående som saltstøtter. Harry Maguire snur seg like kjapt som en dobbeltdekkerbuss fra London, sa Brede Hangeland i pausen.

Dermed slapp Manchester United inn mål i sin 11. strake bortekamp i alle turneringer. Det er klubbens verste rekke med baklengsmål på tur siden 2002, melder tallknuserne i Opta.

Andrij Jarmolenko feirer 1–0-scoringen mot Manchester United.

Effektive verter

I det 84. minutt sluknet Aaron Cresswell gjestenes håp om minst en utligning og ett poeng. Med kraft sendte den engelske venstrebacken et frispark bak en sjanseløs David de Gea i United-buret.

West Ham var svært effektive. United slapp ikke vertene til mange sjanser, men det hjalp lite for Solskjær og Co. Harry Maguire fikk en enorm mulighet til å gjøre 1–1 med snaut 20 minutter igjen, men fra fem meter styrte han ballen rett på West Hams sisteskanse Lukasz Fabianski, som kom stormende ut fra streken og gjorde seg stor.

Tidligere i omgangen kom også Juan Mata til en svær sjanse i utligningsjakten, men spanjolen skled ballen til side for mål.

– Det var en skuffende dag, og vi må reise oss igjen. Jeg vet at disse guttene har det i seg å gjøre det. Det var en kamp som kunne vippet begge veier, men vi tok ikke vare på mulighetene våre, sa Solskjær til Sky Sports.

Ole Gunnar Solskjær i dialog med sin assistent, Mike Phelan, under søndagens kamp.

Prøver å være optimist

Jesse Lingard ble byttet inn for Marcus Rashford og spilte på topp den siste halvtimen. Manchester United kvittet seg i sommer med flere angrepsspillere, men i tiden som kommer kan Solskjær få trøbbel med å få på bena en slagkraftig offensiv.

– Jeg er ingen doktor, så jeg vet ikke hvor alvorlig skaden er. Vi må gjøre en undersøkelse i morgen. Forhåpentlig får vi Mason Greenwood tilbake, og i tillegg er Anthony Martial snart klar igjen. Det var bare uheldig at det skjedde i dag, siden ingen av dem var tilgjengelige, sa Solskjær om betydningen av Rashford-skaden.

United står med åtte poeng på sine seks første seriekamper denne sesongen. Det holder bare til en plass litt over midten på tabellen.

Neste oppgave for Solskjær blir Uniteds hjemmekamp mot Rochdale fra nivå tre i ligacupen. Den spilles onsdag. Deretter venter en Premier League-klassiker mot Arsenal på Old Trafford fem dager senere.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk