Fotball

Beckham forlater LA Galaxy

<p>Ønsker en siste utfordring.</p>

Soccer player David Beckham watches the Los Angeles Lakers play the San Antonio Spurs in their NBA basketball game in Los Angeles, November 13, 2012. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL ENTERTAINMENT SOCCER PROFILE)
  • 100% Sport

David Beckham forlater den amerikanske fotballklubben Los Angeles Galaxy etter finalen i MLS neste måned.

Den tidligere engelske landslagsstjernen er blitt koblet til australsk fotball den siste tiden.

37 år gamle Beckham har spilt seks sesonger for LA Galaxy. Nå venter finale mot Houston i MLS cup 1. desember.

– Jeg har hatt en helt utrolig tid her i LA Galaxy. Uansett, jeg ønsker en siste utfordring før jeg gir meg som spiller, sier Beckham.

Økt USA-interesse

Beckham har bidratt til økt interessen for fotball i Nord-Amerika.

– I min tid her har jeg sett spillets popularitet vokse hvert eneste år. Jeg har vært så heldig å vinne trofeer, men enda viktigere er at jeg er blitt så godt mottatt av fans her i L.A. og hele USA, sier Beckham.

Den tidligere Manchester United og Real Madrid-stjernen ser for seg at han kommer tilbake til MLS etter at han har lagt opp.

– Jeg ser ikke på dette som slutten på mitt forhold til ligaen. Min ambisjon er å komme tilbake på eiersiden i framtiden, sier mannen med den presise høyrefoten.

Mange trofeer

David Beckham fikk 115 A-landskamper for England. Han scoret 17 mål. 37-åringen spilte for Manchester United fra 1993 til 2003. Fra 2003 til 2007 var spanske Real Madrid arbeidsgiver.

Under sine år i LA Galaxy har Beckham også vært lånt ut til italienske Milan i perioder. Merittlisten er lang.

Beckham har vunnet Premier League seks ganger, FA-cupen to ganger og mesterligaen én gang med Manchester United. I 2007 ble han spansk seriemester. I fjor vant han MLS-sluttspillet.

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball