Fotball

19 lagkamerater styrtet i døden. Han overlevde: - Jeg er på bedringens vei

Fotballspilleren uttaler seg for første gang etter den tragiske flyulykken.

Alan Ruschel er på bedringens vei ni dager etter styrten. Her fra da han ble rullet inn på sykehus etter ulykken.
  • Sindre Trygsland

Alan Ruschel var den første som ble reddet ut av vraket i Colombia for ni dager siden.

En drøy uke er gått siden den tragiske flystyrten i Colombia, der 71 mennesker mistet livet. Blant de omkomne var 19 spillere fra den brasilianske fotballklubben Chapecoense.

De var på vei til Medellin for å spille finale i den Sør-Amerikanske europacupen mot colombianske Atletico Nacional. En kamp de senere ble tildelt seieren som et tegn på respekt.

Les også

19 av spillerne omkom i tragisk flystyrt. Nå utropes laget til vinnere av finalen de aldri fikk spille.

Takker for støtten

Tre av spillerne på flyet overlevde styrten. Og i en video publisert på Facebook-siden til sykehuset San Vicente Fundación de Rionegro, gir 27 år gamle Alan Ruschel en oppdatering på sin tilstand.

Alan Ruschel i aksjon for Chapecoense.
Her rulles Alan Ruschel inn på sykehuset etter flystyrten. Han var den første som ble reddet ut av vraket.

– Jeg vil hilse til dere alle og si at jeg er på bedringens vei. Jeg kommer snart til å reise til Brasil og fortsette min behandling der.

– Jeg vil takke dere for støtten og kjærligheten dere har gitt meg. Takk til dere alle, sier Alan Ruschel i videoen som er gjengitt i en rekke medier, blant annet svenske Aftonbladet og TV 2.

Fått tilbud fra Ronaldinho

Støtten etter den tragiske ulykken har vært stor. Fra omverdenen, og spesielt fra hele fotballmiljøet. Det ble holdt ett minutts stillhet på arenaer rundt om i verden, og en rekke profilerte fotballstjerner, som blant andre Eidur Gudjohnsen og Ronaldinho, har tilbudt sine tjenester til Chapecoense.

Les også

Gudjohnsen tilbyr seg å spille for klubben som ble rammet av flystyrt

Ruschel, Jackson Follman og Netto var de tre overlevende fotballspillerne fra ulykken. Alan Ruschel var den første som ble reddet ut av vraket, og ble kjørt rett til sykehus for ryggkirurgi.

– Det går bra med Alan. Han er ved bevissthet og har ingen alvorlige skader i ryggen. Og han kan gå, sier legen Marcos Andre Sonagli ifølge Aftonbladet.

Les mer om

  1. Colombia
  2. Brasil
  3. Nacional