Fotball

Slik blir AaFKs cupfinalehelg

<p>AaFK-fansen inntar rådhusplassen i Oslo.</p>

aafk1
  • Stig Vågnes

ÅLESUND (smp.no): AaFK presenterte i dag sitt program for cupfinalehelga.

Ifølge arrangementsansvarlig Øyvind Vebenstad i AaFK blir årets program enda bedre enn det tusenvis av glade sunnmøringer fikk oppleve i 2009. — Festen starter på rådhusplassen allerede klokka 13 fredag og varer gjennom hele helga. Vi skal virkelig sette oransje farge på Oslo, sier Øyvind Vebenstad.

Teltleir

AaFK har i samarbeid med Momentium leid inn flere telt som settes opp mellom Oslo rådhus og Aker brygge.

— Vi setter opp et telt som vi kaller Color Line stadion. Det har plass til 3.000 publikummere og vil huse cupfinalevorspiel og det store cupfinaleshowet, sier Vebenstad.

Underholdning

Bandene To Tette og Jävlar på Kärlek vil stå for oppvarminga, mens cupfinaleshowet ledes av Arill Riise og Terje Sporsem.

- Det blir et rikholdig show med artister som Robert Post, Magne Fremmerlid, John-John, Kjetil Rekdal med spillerne, i tillegg til mye morro med Vassendgutane.

Rådhusplassen vil være sunnmøringenes samlingssted gjennom hele helga.

— I de andre teltene vil det bli underholdning av lokale artister, samt arrangement i telt som disponeres av partnere, sier han.

Den oransje timen

Tradisjonen tro vil AaFK samle 15.000 fans til felles "lagbilde" lørdag mellom klokka 14 og 15. - Det blir på Rådhusplassen foran ei stor utescene og flere av artistene vil varme publikum og vi tar et stort lagbilde av alle sammen, slik vi gjorde i Spikersuppa i 2009.

Totalt har den oransje festen i Oslo en kostnadsramme på 4-5 millioner kroner.

— Dette hadde vi aldri klart uten støtte og hjelp fra flere samarbeidspartnere. I tillegg har Oslo kommune vært behjelpelig med å får til denne festen, sier markedssjef Kjell Slinning.

Folkefest

Om du vil være med på alle arrangementene i løpet av helga (minus kampen), selges cupfinalepass til 890 kroner.

AaFk forventer tusenvis av sunnmøringer til hovedstaden denne helga.

— Det har vært en enorm etterspørsel etter billetter, hotell- og busspakker, men vi har dessverre fått tildelt færre enn i 2009. Vi håper likevel flest mulig vil ta turen til Oslo for å hjelpe oss frem til seier, sier Slinning.

— Vi skal sette farge på byen slik vi gjorde i 2009, selv om Brann erobret Karl Johan. Vi drar ned for å vinne finalen, derfor gjør vi også klart for et stort seiersshow på Sankt Olavs plass i Ålesund søndag kveld, legger Øyvind Vebenstad til.

Les mer om

  1. Fotball-NM