Mourinho roste Vålerenga, men Deila innrømmer: – Det var mannfolk mot guttunger

Ronny Deila tror VIF-spillerne fikk svært nyttige referanser i møte med verdensstjernene fra Premier League.

Romelu Lukaku er en av spillerne Manchester United-supporterne har størst forventninger til den kommende sesongen.
  • Odd Inge Aas

Vålerenga – Manchester United 0–3

ULLEVAAL STADION: Det var naturligvis klasseforskjell på lagene i oppvisningskampen mellom en av Premier League-favorittene og Oslos beste lag.

Selv om spillerne hans vant uten å måtte anstrenge seg i stor grad, var United-sjefen godt fornøyd med utbyttet av Oslo-turen.

– Jeg vil si takk til Ronny (Deila) og guttene hans. Vi møtte en motstander som var godt organisert og prøvde å spille seg ut bakfra. Det var bra for oss, skrøt portugiseren etter kampen.

Det satte Deila pris på, for hans tilnærming var at hans mannskap skulle skaffe seg flest mulig referanser i løpet av de 90 minuttene.

– Tempo, fysikk, kraft, forflytning, ballvinning, rom tid. Alle de greiene der får du referanser på, det er helt ekstremt, sier Vålerenga-treneren.

Paul Pogba gratulerer Marouane Fellaini med åpningsmålet på Ullevaal.

Dyrere enn VIF-stadion

Den nysignerte storscoreren Romelu Lukaku skal ha kostet United svimlende 800 millioner kroner da han ble kjøpt fra Everton.

Mot Enga trengte han under to minutter på å score da han kom inn ved pause. Da doblet han ledelsen Marouane Fellaini hadde skaffet like før pause.

Deila mener Lukaku viser VIF-spillerne hvor listen ligger.

– Fotball er verdens største idrett, og de største atletene spiller fotball. United er et håndplukket lag fra hele verden, og da ser det ut som det gjorde i dag. Det er mannfolk mot guttunger med tanke på fysikk og forflytning, sier han.

Deila håper kampen fikk de unge spillerne til å ønske å gå hjem og trene enda hardere, at ønsket om å bli best mulig ble enda sterkere.

– Er det fysikken som er den største forskjellen?

– Det er på alle mulige aspekter. Det er ikke hvem som helst som kan bli United-spiller, du må ha en pakke. Du må være en atlet hvis du skal bli det.

– Det har vært en del nordmenn der før. Blir det lenge til neste gang?

– Du har jo svensker der, så det skal være mulig. Jeg tror Sander Berge kan komme på det nivået, så har du Martin Ødegaard. Vi får se om han kan gjøre det, men vi har typene.

Etter kampen snakket Deila med tidligere United-spiller Ronny Johnsen og Brede Hangeland, som spilte en årrekke i Premier League.

– De guttene der hadde en enorm fysikk. Brede trente mer og bedre enn de andre, dermed ble han bedre enn de andre.

Les også

Lokalavis kritiserte Uniteds svenske signering: – Amatørmessig

José Mourinho fikk se sitt lag på halv maskin slå Vålerenga.

Snakket om overganger

Etter kampen lettet manager Mourinho litt på sløret om et par mulige United-overganger.

Først ble han bedt om å kommentere Fellaini, som ifølge engelske medier skal være nær en overgang til tyrkiske Galatasaray.

– Det er enklere for dem å få meg som manager enn å få Fellaini. Marouane er veldig viktig spiller for meg, sier United-manageren.

Neste spørsmål var om Nemanja Matic, Chelsea-spilleren som også tidligere har spilt for Mourinho.

– Jeg venter på nyheter. Jeg vet at han vil det veldig mye selv. Når en spiller vil det veldig, veldig mye er sjansene større. Jeg tror vi har en sjanse, men jeg har sett så mye skje tidligere at jeg ikke vil si mer før det er offisielt, sier portugiseren.

Midtbanespilleren skal ifølge engelske medier ha vært på Uniteds treningsanlegg søndag og gjennomført den medisinske testen.

Les også

Lukaku: – Mourinho overbeviste meg om å spille for United

Zahid-bom

Etter de to målene like før og etter pause fikk Ghayas Zahid Vålerengas største sjanse i kampen etter 63 minutter.

Han sto plutselig helt alene på 11 meter, men playmakeren sendte Robert Lundstrøms gode innlegg langt over mål.

20 år gamle Scott McTominay fikk et par muligheter i Premier League helt på tampen av forrige sesong.

Etter 70 minutter på Ullevaal viste han hvorfor, da han på beste vis plasserte ballen oppe i krysset etter at han på litt heldig vis ble stående alene inne i Vålerenga-feltet.

Sterk motstand

United kom til Oslo etter å ha spilt fem oppkjøringskamper i USA.

Etter seire mot de lokale LA Galaxy og Real Salt Lake, vant de Manchester-derbyet mot City foran 67.400 tilskuere i Houston.

Deretter ble Real Madrid slått på straffer foran nesten like mange i San Francisco, før Barcelona ble for sterke med 80.000 på tribunene i Landover.

Før Premier League-starten mot West Ham på Old Trafford 13. august, skal Mourinhos menn også møte Sampdoria i Dublin onsdag.

Sesongens første tellende trofe skal de kjempe med Real Madrid om i den europeiske supercupen i Skopje neste tirsdag.