Fotball

Doddo: «Hvorfor i alle dager vil ikke en Brann-gutt bli værende i Brann?»

Blogg: Jeg jublet over innsatsen til Kasper Skaanes, men jeg jublet ikke vilt og uhemmet, skriver Brann-blogger Doddo.

 • Eduardo Doddo Andersen

Årets siste kamp på Brann Stadion ble en riktig så underholdende affære. At Brann ikke hadde annet enn æren å spille for, var det ingen som la merke til. Brann sprudlet, og den som sprudlet aller mest var Kasper Skaanes.

I første omgang skapte han sjanse etter sjanse for Brann, og en av dem ble det også scoring på. Det var en entusiasme over spillet hans som smittet over hele laget.

Les også

Dette skjedde da Branns pause-magi endte i fiasko

Jeg jublet over innsatsen hans, men jeg jublet ikke vilt og uhemmet. Han ønsker som kjent ikke å skrive under ny kontrakt med Brann.

At Kasper Skaanes, som er vokst opp noen meter fra Stadion, ønsker seg vekk er ikke bare vemodig, det er også et tankekors.

BTs Brann-blogger, Eduardo «Doddo» Andersen.

Hvorfor i alle dager vil ikke en Brann-gutt bli værende i Brann?

Muligens er det fordi Skaanes ikke har opplevd all verdens tillit hos Lars Arne Nilsen. Hvis alle er skadefri, pleier han å starte på benken. Helt ute i kulden har han imidlertid ikke vært. Han har tross alt tolv kamper fra start i serien, så jeg er usikker på om dette bare dreier seg om dette med spilletid.

Les også

Brann-børsen: «Helt vill i nikkersen»

Jeg tror det vel så mye handler om at Kasper Skaanes ønsker å spille en annen type fotball enn den fotballen som Lars Arne Nilsen står for, en fotball som tillater mer frihet og improvisasjon. I Brann skal alle på laget, spissen inkludert, først og fremst ha fokus på de defensive oppgavene. Det har nok Skaanes har gått lei av.

Det har han også tidligere uttalt:

– Når jeg får beskjed om at det viktigste er å ikke miste ballen, så blir man jo opptatt av det. Jeg er en kreativ spiller og liker å teste ut ting. Det stimulerer og motiverer meg når jeg kan prøve på ting uten å være redd for å feile. Derfor har jeg ofte tenkt at det er tøft å komme seg gjennom treningene.

Les også

Da Marius (16) fikk Brann-debuten, var hans største fan i Spania

Lars Arne Nilsen svarte på Skaanes sin kritikk med denne uttalelsen:

– Kasper er ikke først og fremst kreativ. Han er ikke den som gir assist og scorer mål.

Ikke vet jeg hvordan forholdet mellom trener og spiller er, men vi kan slå fast at de er faglig uenige.

De var i hvert fall det, men gårdagens kamp viser at det er mulig å møtes på midten. Brann fremsto ikke så kyniske (og kjedelige) som de ofte er, og Skaanes fikk lov til å boltre seg.

Les også

Denne keeperen skal bli Branns fremtid

Det burde altså være mulig for partene å bli enige om en ny kontrakt, men forhandlingene skal være avsluttet. Grunnen til at jeg likevel skriver dette med håp i hjertet, er svaret Kasper Skaanes ga meg på dette spørsmålet som jeg stilte ham etter kampen:

– Er det hundre prosent sikkert at du ikke fortsetter i Brann?

– Nei, svarte Kasper.

Brann trenger bergensere på laget, de trenger unge spillere, de trenger kreative spillere, de trenger personligheter og profiler. I Kasper Skaanes kan de få alt dette i én og samme person. Kanskje de skal gå Skaanes i møte på et par punkt?

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt125432417719
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Doddo
 3. Lars Arne Nilsen
 4. Brann
 5. Kasper Skaanes
 6. Fotball
 7. Brann Stadion