Belsvik: - Vi står med nisselua i hånden

<p>Stabæk-treneren langt ifra fornøyd med egne spilleres innsats mot Haugesund.</p>

Oslo 20120712.Trener for Stabæk Petter Belsvik etter UEFA Europa League kamp mellom Stabæk og JJK Jyväskylä på Nadderud Stadion torsdag kveld som Stabæk vant 3-2.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

— Vi er utrolig dårlige i duellspillet i dag. Vi med nisselua i hånden, og ser på Haugesund-spillerne. Ubesluttsomheten hersker, og vi tør verken takle eller komme oppi spillerne deres, sier Stabæk-trener Petter Belsvik like etter kampslutt.

2-0 etter tre minutter

Stabæk fikk en marerittstart på kveldens kamp, og fikk to mål imot før kampen var tre minutter gammel.

Alexander Søderlund scoret sitt niende mål for sesongen etter bare 24 sekunder. Geir Ludvig Fevang doblet ledelsen for hjemmelaget bare noen hundre sekunder etter.

- Det er alarmerende at vi selv ikke etter deres raske ledermål klarer å omstille oss og får opp aggressiviteten, fortsetter tidligere storscorer Belsvik.

Selv med Veigar Páll Gunnarsson på plass i bæringenes startellever, var laget særs svakt, også i det offensive spillet

17 mål på 20 kamper

Før kveldens kamp hadde Belsviks mannskap ikke maktet å score flere enn 16 mål på lagets 19 eliteseriekamper.

I kveld scoret de ett til, etter å ha produsert to muligheter på Haugesund stadion i løpet av 90 minutter.

- Noe av hovedproblemet vårt i år har vært at vi ikke har utnyttet sjansene våre. I dag klarer vi å være effektive, men skaper alt for lite, innrømmer Stabæk-treneren.

- Åpningen kom som et sjokk

I sin første kamp i sin tredje periode i Bærum-klubben, kom aldri Veigar Páll Gunnarsson i nærheten av å score sitt første eliteseriemål for året.

- Jeg hadde bestemt at vi skulle vinne 2-1, og at jeg skulle score begge våre mål, forteller islendingen.

En spådom som altså ble knust etter bare 160 sekunders spill i Haugesund.

— Åpningen kommer som et sjokk på oss. Og vi klarer dessverre ikke å heve oss. I første omgang spiller vi som en gjeng smågutter, mener Gunnarsson, som har fått utdelt draktnummer 20. ## - Må tenke at vi har rykket ned

Angriperen har ikke noe fasitsvar på hvordan klubben skal komme seg opp fra jumboplass i Eliteserien, men mener mye ligger i det mentale.

- Vi må kanskje tenke at vi allerede har rykket ned. Lag som er klare for nedrykk pleier jo som regel å vinne sine resterende kamper, da de ikke har noe å spille for og skuldrene er senket.

En særs alternativ tankegang. Men endrer ikke Stabæk-skuta kurs i nær fremtid, blir Gunnarssons mentale stalltips en realitet.

Stabæk ligger fremdeles sist i Eliteserien med sine ti poeng. Ni poeng etter Sogndal på kvalikkplass, og ti poeng bak Sandnes Ulf på sikker grunn plassen over.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk