Chelsea-legenden feiret mesterskap med sjeldent mål

Kampen var helt uinteressant. Da sto John Terry frem.

John Terry scoret det første målet da Chelsea feiret seg selv i en betydningsløs kamp mot Watford. Oppgjøret endte 4–3, og seriemesterne kunne sprette champagnen sammen med sine egne på Stamford Bridge.
  • Kurt B. M. Haugli

Chelsea-Watford 4–3

Det som skjedde på gresset var omtrent like viktig som en treningskamp mot Southend i juli. Chelsea ble ligamester fredag.

Den feiringen hadde åpenbart tatt på ettersom manager Antonio Conte byttet ut ni mann fra laget som var med på å sikre trofeet mot West Bromwich fredag kveld.

Sjelden Terry-oppvisning

Dermed var det plass til «Captain, Leader, Legend» John Terry på laget. Det har ikke blitt så mange kamper på mannen som har høyere status blant de i Stamford Bridges seter enn noen annen spiller på laget. Men nå er det slutt, og trolig skal 36-åringen fylle opp bakkontoen i kinesisk fotball det neste året.

Det kan ha vært hans siste kamp fra start for Chelsea.

Chelsea hadde pyntet stadion til kampen mot Watford.

Men dette var dagen for feiring og da var det ikke mer enn passende at John Terry steg høyest på en corner og scoret det første målet i kampen. Det var også hans første mål for sesongen. Han har bare spilt åtte kamper i sesongen hvor Antonio Conte har forvandlet et lag uten humør, intensitet og lyst forrige sesong, til nesten uovervinnelige denne sesongen.

Fest på tribunen

Dersom kampen blir husket, vil det blir for den eventyrlige stemningen på tribunene og mange mål selv om det aldri kunne bli spennende. Heller ikke Watford hadde stor grunn til å blø for drakten som det heter. Ikke kan de rykke ned, og de er langt unna å kjempe om en plass i Europa til høsten.

Antonio Conte var minst like intenst opptatt som alltid.

Men dersom vi skal vie selve fotballkampen noen ord, så ble det i hvert fall mange mål. Kvarteret før slutt scoret Watford utligningsmålet til 3–3 mot det som altså mest lignet reservelaget til Chelsea.

Chelsea spiller sesongens siste kamp søndag mot Sunderland. Det kan bli nok en mulighet for John Terry til en plass på gresset i sørvest-London. Conte har en FA-cupfinalen på Wembley om halvannen uke i tankene, og han ønsker å ha sine beste menn med i den finalen.

Derfor blir det nok reservespekket også i den siste kampen søndag. Men i all anstendighet må vi nevne at reservebenken til Chelsea har klassespillere nok. Og vi skal ikke glemme at både Eden Hazard, Azpilicueta, Willian og Kanté spilte fra start.

Vi tar med at Cesc Fàbregas sørget for Chelsea-seier bare tre minutter før slutt.

Mesterne nektet å tape.

Da var tid for fyrverkeri på Stamford Bridge.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk