Fotball

- Skal være rettferdig

MFK setter i gang salget av cupfinalebilletter.

Likt for alle: Det skal være likebehandling i billettsalget til cupfinalen, sier markedsdirektør Oddvar Talset.
  • Thomas Rud

Klubben har fått 5.700 billetter til årets cupfinale. På grunn av at mange er på høstferie denne uka, har MFK valgt å ha søknadsperioden fra torsdag 10. oktober fram til onsdag 16. oktober klokka 16.00. Det er ikke førstemann til mølla som gjelder, så det spiller ingen rolle om man registrerer seg først eller sist. Pris per kampbillett vil være 450 kroner og er i VG-svingen.

— Det har vært en tankeprosess hvor vi har sparret med andre klubber om hvordan det er mulig å gjøre det så rettferdig som mulig. Vi ønsker å belønne sesongkortinnehaverne og gjøre det mest mulig rettferdig for dem og de som bor ute i distriktet, sier MFKs markedsdirektør Oddvar Talset.

Lik modell

Registreringsskjemaet finner man på MFKs sider moldefk.no på nettet eller gjennom annonser i Romsdals Budstikke for de som ikke har internett. Det er kun de med sesongkort av kategori voksen eller barn/honnør som kan registrerer seg. Frikort gjelder ikke. Det er lov til å gjøre ett ønske per sesongkort, men i en og samme bestilling har man muligheten til å ønske seg inntil fire billetter. Dette fordrer at man har fire sesongkort. Man kan kun søke én gang per sesongkort.

— Trekningsprosessen vil bli av samme modell som Norges Fotballforbund bruker på salget av de åpne billettene og tilnærmet likt Rosenborgs modell, fortsetter Talset.

Etter at søknadsfristen har utløpt, skal det trekkes. Trekningen vil bli foretatt hos en tredjepart med politiet til stede. Én tredel av billettene går til internt bruk, og i denne potten ligger også billettene til Tornekrattet og Stadions Venner. Én tredel går til samarbeidspartnere, mens den siste tredelen går til sesongkortinnehaverne, og det er disse det trekkes om. Hvis det mot formodning skulle være ledige billetter igjen etter trekningen, blir disse lagt ut til åpent salg.

— Tornekrattet får flere billetter enn ved den forrige cupfinalen. Det er også viktig å påpeke at samarbeidspartnere også er supportere, forklarer Talset.

De som har sesongkort på handikapplassene på Aker stadion, kan krysse av for at de ønsker dette på skjemaet. MFK disponerer sju plasser på Ullevaal, og hver plass koster 450 kroner. Ledsager går inn gratis. Når vinnerne av trekningen er klare, vil det gå ut en e-post til disse. Man vil da få informasjon om hvor og når billettene kan hentes. Ved avhenting av billettene må man ha med seg sesongkortet man brukte i bestillingen.

Reisa

Det vil også bli solgt pakker med reise og oppholdopphold gjennom MFKs samarbeidspartnere HRG og Peer Gynt Tours . Med flyalternativet sender man inn e-post til molde@hrgworldwide.com, mens med bussalternativet sender man e-post til kristiansund@peergynt.com.

Showet

Cupfinaleshowet til MFK vil holdes på Youngstorget i hovedstaden. MFK bruker det samme firmaet som Hødd og Aalesund har brukt de siste åra.

— Programmet her jobbes det med, og det vil vi komme tilbake til. Cupfinalekolleksjonen er bestilt og også her kommer vi tilbake med mer informasjon. Effektene skal selges fra Sport 1 og fra stand under cupfinalehelga i Oslo, sier Talset.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Molde FK