Fotball

Sandnes Ulf henter spiss fra eliteserieklubb

Spissen Onyekachi Hope Ugwuadu går fra Sarpsborg 08 til Sandnes Ulf.

Sandnes-trener Bojan Zajic garanterer at hans unge lagkamerat fra tiden i Sarpsborg 08, Kachi, skal lage 15 seriemål. Agent Atta Aneke stoler på at Zajic og Bengt Sæternes sørger for at Kachi utvikler seg å bli en bedre spiller. Foto: Egil Ø. Nærland

 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland

20-åringen har ikke signert kontrakt med Sandnes Ulf ennå, men Aftenbladet vet at spissen som blir kalt Kachi, kommer til klubben tirsdag sammen med sin agent Atta Aneke for å fullføre forhandlingene.

Ugwuadu har hatt vansker med å etablere seg på Sarpsborg 08 og var derfor utlånt til både Bodø/Glimt og Strømmen forrige sesong. Nå blir han utfordrer først og fremst til spissene Kent Håvard Eriksen og Roger Blokhus Ekeland.

Dermed henter Sandnes Ulf sin andre spiller denne mandagen. Som vi skrev i formiddag, skrev nederlenderen Niels Vorthoren toårskontrakt og deltok på sin første trening med laget i TS-hallen på Tjelta.

Ti spillere forlot Sandnes Ulf etter forrige sesong. Nå har klubben hentet ni nye.

Niels Vorthoren hadde sin første trening med Sandnes Ulf i TS-hallen på Tjelta mandag formiddag. Foto: Egil Ø. Nærland

Les også

Nederlender har signert for Sandnes Ulf

Selv om klubbsjef Tom Rune Espedal ikke vil bekrefte at Ugwuadu kommer fra Sarpsborg 08, går han langt i nettopp det når han medgir at de lyseblå nå er ferdig handlet.

– Vi har 19 spillere i troppen, har fått den sjefen vi etterlyste med Niels Vorthoren, holder oss innen de økonomiske rammene og har plass til et par av våre egne juniorer i tillegg, sier Espedal.

Niels Vorthoren, 29-åring fra Nederland, forteller til Aftenbladet at han lenge har hatt kontakt med Sandnes-trener Bengt Sæternes.

Les også

Sandnes Ulfs unge viste klasse mot EIK

– Jeg hadde muligheter i Start også, kunne blitt der, men etter å ha snakket med trener Mark Dempsey forsto jeg at jeg først og fremst var back up. Jeg ønsker å spille fast, og Sandnes Ulf er et godt alternativ.

– Vi møttes to ganger i serien i fjor, to jevne kamper. Jeg er trygg på at jeg går til et godt lag, sier Vorthoren som helst vil ha en offensiv rolle.

– Spiss eller plassen rett bak spissene er ønskeposisjon, sier mannen som spilte 27 kamper for Start i fjor og scoret ni ganger, blant annet et praktmål mot Sandnes Ulf i Kristiansand 16. mai.

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Sandnes Ulf
 3. Tom Rune Espedal
 4. Sarpsborg 08
 5. Sarpsborg
 6. Atta Aneke
 7. Nederland

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Kuslipp i Marbella

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Sandnes Ulf-spiss klar for eliteserieklubb

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Sandnes Ulf ønsker å gi ny kontrakt til disse veteranene

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Sæternes: - Bryne er favoritt mot oss

 5. FOTBALL
  Publisert:

  DIREKTE: Følg lokaloppgjøret Sandnes Ulf - Bryne og chat med vår reporter

 6. FOTBALL
  Publisert:

  «Sandnes Ulf må gi Eriksen en makker»