Fotball

Trenerforeningen om mulig Flovik-sparking: – Mye tyder på at det går i den retningen

Trenerforeningen er klar med juridisk bistand om utfallet av dagens møte blir at Bård Flovik får sparken.

Bård Flovik går en usikker tid i møte som Tromsø-trener. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Bård Flovik uttalte etter søndagens 1–1-kamp mot Sandefjord at han allerede har pratet tre-fire ganger med Teddy Moen i Norsk Trenerforening.

I etterkant av oppgjøret har Moen også vært i kontakt med TIL-treneren som i dag skal i møte med klubbledelsen.

– Jeg har ikke pratet, men tekstet litt med Bård. Jeg er ikke til stede på møtet for ingenting avgjøres endelig der i møtet. Det kan være at det kommer et tilbud eller noe annet, men da vil Bård uansett ringe meg. Skulle det skje, regner jeg med Tromsø vil komme med et skriftlig tilbud, sier daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen.

Les også

Flovik om mandagens krisemøte med ledelsen: - Det som skjer, det får skje

KLAR: Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening har tett dialog med Bård Flovik. Foto: Håvard Karlsen

Kritikk mot TIL

Moen kritiserer TIL-ledelsen for å ha vært såpass tydelig på at dette var en «nøkkelkamp» og at de hadde møte i sportslig utvalg uten Flovik og at han fikk vite det gjennom media.

– Det er kritikkverdig. Det har lagt et voldsomt press på Bård og klubbledelsen har vært veldig tydelig på at ansvaret ligger hos Bård Flovik, når det er mange flere enn Bård som bør dele det ansvaret, sier Moen.

– Man må heller ikke glemme det menneskelige aspektet. Bård er hovedtrener i et eliteserielag, men har familie og venner, så arbeidsgiver har et ansvar for det også, som jeg mener de ikke har ivaretatt godt nok, legger han til.

I etterkant av kamepn mot Sandefjord svarte sportssjef Svein-Morten Johansen på kritikken fra trenerforeningen.

– Jeg tenker at vi etter forrige kamp mot Molde sa at vi ønsket å komme oss på en høyere standard, så er det andre som har tolket det annerledes, og det må vi ta til etterretning. Vi har kun fokusert på å være på et høyere nivå, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Juridisk bistand

Trenerforeningen er nå i «full beredskap» med tanke på situasjonen i TIL og dagens møte i sportslig utvalg.

– Nå er det ikke sikkert at Bård får sparken, men mye tyder på at det går i den retningen utifra de signalene som er blitt gitt av ledelsen. Vi er i full beredskap og det er helt naturlig. Vi får vite etter møtet hva som skjer, og hvis det blir noe relativt alvorlig, regner jeg med TIL kommer med noe skriftlig, sier Moen.

Og da står trenerforeningen klar.

– Jeg skal ha en god samtale med Bård etterpå og vi har ressurser og kommer fort til å kople på advokatfirmaet Hjort med vår juridiske konsulent Claude A. Lenth, hvis det blir nødvendig, forteller Moen.

Les mer om

  1. Bård Flovik
  2. Tromsø IL
  3. Leder