Slik spiller Norge mot Tsjekkia: En «bamse» og Tarik på topp

Lagerbäcks lag tar form.

Tarik Elyounoussi spiller spiss mot Tsjekkia.

SANDVIKA: – Det kan være en god kombinasjon med en av de tre svære bamsene og en liten en som meg på topp. Jeg blir da en som hele tiden tar løpene i bakrom og er den aktive, sier Tarik Elyounoussi til Aftenposten.

Når 29-åringen fra Fredrikstad snakker om «tre svære bamser», er det Alexander Søderlund (187 cm), Bjørn Maars Johnsen (195 cm) og Ohi Omoijuanfo (188 cm) han snakker om.

– Jeg har spilt venstre kant tidligere, og jeg har spilt på topp sammen med Søderlund før. Jeg spiller der Lars vil at jeg skal spille.

Les også

Sjefen synes det er for mange snille gutter på landslaget. Her er unntaket.

Har mye klart

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck hadde torsdag ettermiddag en god skisse til hvordan startelleveren ville bli.

– Noen i forsvaret, et par på midtbanen og en av angriperne er jeg litt i tvil om foreløpig, sa han på torsdagens pressekonferanse.

Det betyr at han er ganske sikker på at Tarik Elyounoussi er den angriperen det ikke er tvil om til kampen mot Tsjekkia på Ullevaal lørdag kveld.

– Foreløpig ser jeg Tarik som spiss. Han kan spille på midtbanen også, men vi har jobbet på alle treninger med ham som angriper, sier Lagerbäck.

Dermed blir det trolig Elyounoussi sammen med en av de såkalte angrepsbamsene som Lagerbäck har til rådighet.

Lars Lagerbäck er snart ferdig med å fundere på hvem de elleve utvalgte lørdag kveld skal være. Trolig er Tarik Elyounoussi allerede plassert på topp.

Hjemme som seriemester

For Hellas-proffen er det en stor glede å være tilbake på det norske landslaget. Han har bak seg en sesong i greske Olympiakos hvor de ble seriemestere. Han tok overgang til den greske klubben etter svært trøblete sesong i Bundesligaklubben Hoffenheim. Nå smiler livet igjen.

– Jeg slet noe helt forferdelig med skader det året. Men jeg hadde det fint i Hoffenheim, for all del. Da jeg ble frisk, var vi ferdig med sesongen. Nå har jeg en helt annen hverdag i Hellas.

Han forteller om en litt annen fotballhverdag også.

– I Tyskland er det mye løping og et stramt taktisk opplegg. I Hellas er det mer lagt vekt på teknikk og individuelle ferdigheter. De er kanskje ikke spesielt gode som lag, men ferdighetsnivået til enkeltspillerne er veldig høyt, forteller han.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?