Fotball

Debutanten ordnet seier

<p><strong>Fredrikstad — Vålerenga 1-0:</strong> I sin første kamp i eliteserien ble Gardar Johansson kveldens mann i Fredrikstad.</p><p><strong>SLIK VAR: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=22488&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false">Fredrikstad - Vålerenga</a></strong></p>

FotballTippeligaen Eliteserien26.05.07Ullevaal StadionFredrikstad FFK - Vålerenga VIFGardar Johansson jubler for seiersmålet - scoring . Ander Prytz kommer tilFoto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

 • Olav Rege Olsen
  Olav Rege Olsen

FotballTippeligaen Eliteserien26.05.07Ullevaal StadionFredrikstad FFK - Vålerenga VIFVålerengas Jørgen Jalland og Rune Lange fortviler etter enda en brant sjanse . Denne gangen var det Morten Berre som satte den utenfor .Foto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Vålerenga dominerte de første 45 minuttene, men etter to bytter var det et "nytt" Fredrikstad som kom på banen i starten av den andre omgangen, og det var også en innbytter som fikk æren av å sette inn 1-0, og seiersmålet.

Gardar Johansson, som spilte sin aller første eliteseriekamp for Østfold-klubben, ble spilte nydelig frem av Tarik Elyounoussi. Islendingen tok en lekker Cruyff-finte inne i 16-meteren og satte ballen bak Arni Gautur Arason i det 56. minutt.

– Det var fantastisk å få lov til å spille og ikke minst å score. Jeg hadde håpet på noen minutter, men hadde ikke regnet med å få en hel omgang, sier en strålende fornøyd Johansson til TV 2 Zebra etter kampslutt. Islendingen har fått nettkjenning i cupen, men stod uten spilletid i eliteserien før lørdagens oppgjør.

Store VIF-sjanser

Etter en tett åpning på kampen var det imidlertid Vålerenga som tok initiativet på Nye Fredrikstad stadion. Først ut var Allan Jepsen. Han stormet fremover på venstresiden, spilte nydelig vegg sammen med Morten Berre, men dessverre for dansken ble skuddet fra ni meter avverget av Rami Shaaban.

Deretter ble Rune Lange spilt gjennom etter en klarering fra egen banehalvdel fra Ronny Johnsen. Lange måtte avslutte fra skrått hold, og Shabaan hadde kontroll over læret.

Kun to minutter senere var det Freddy dos Santos' tur til å brenne en kjempesjanse. dos Santos prøvde å spille vegg, men traff Patrik Gerrbrand og var heldig som fikk ballen tilbake. Avslutningen gikk imidlertid i stolpen.

I det 24. minutt var det Morten Berres tur til å bli spilt gjennom, denne gang av Rune Lange. Skuddet gikk imidlertid like utenfor stolpen til Shaaban.

Fredrikstad kom noe bedre med utover i omgangen, men var likevel heldige som kunne gå til pause med 0-0. ## Skudd i tverrliggeren

I den andre bølget imidlertid spillet mer frem og tilbake og Fredrikstad kom bedre med. Vålerenga var likevel langt fra ufarlige og var på desperat poengjakt etter Johannssons debutmål.

Blant annet hadde Rune Lange en stor mulighet etter et innlegg fra Christian Grindheim. Den tidligere Brugge-spissen fikk skutt fra snaut ti meter, men nok en gang var Rami Shaaban på ballen og fikk slått til hjørnespark.

– Det er nesten så man tror at det ikke er sant. I dag så det ut som om ballen ikke ville i mål, sier Rune Lange, som samtidig skryter av FFKs Rami Shaaban.

God Shaaban

– Keeperen deres var fantastisk god i dag, sier Lange til TV 2 Zebra.

Shaaban selv var tilfreds med egen innsats etter kampslutt.

– Det var skjønt å holde nullen, men det vi leverte i den første omgangen var under enhver kritikk. I pausen bestemte vi oss for å gripe den sjansen Vålerenga hadde gitt oss, sier den svenske sisteskansen til TV 2 Zebra.

Åtte minutter etter Langes tverrliggertreff var det Fredrikstads tur til å smake på metallet i sin egen storstue. Anders Stadheim fikk et innlegg på fem meter og forsøkte å bredside ballen i mål, men læret gikk i tverrliggeren.

Sekunder før full tid hadde Lange igjen alle tiders mulighet til å redde ett poeng for VIF, men headingen etter innlegget fra Morten Berre gikk like utenfor mål.

Dermed fortsetter Vålerengas marerittaktige bortestatistikk. Laget har fortsatt til gode å ta poeng på bortebane i årets sesong. I dag var det ikke fortjent, er Petter Myhres klare melding.

– Vi skulle ledet med tre mål etter den første omgangen. Jeg mener vi var klart best i den andre omgangen også, og jeg synes synd på gutta. At vi ikke scorer i dag, kan jeg ikke fatte, sier VIF-treneren til TV 2 Zebra.

Les også

 1. - En fantastisk følelse

 2. Myhre: - Synd på guttene

 3. Skuffet Lange tok selvkritikk

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien