Fotball

Overtidsdrama da kapteinen avgjorde for Brann

Daniel Pedersen ble matchvinner seks minutter på overtid da Brann slo Haugesund. Vegard Forrens Brann-debuten ble forkortet.

Branns Daniel Pedersen ble matchvinner. Jan Kåre Ness / NTB scanpix

 • NTB

Haugesund – Brann 1–2

Alle de tre scoringene kom etter pause i en kamp som aldri ble noen sjansebonanza. Mot slutten ble det imidlertid dramatisk.

Seks minutter på overtid møtte Brann-kaptein Pedersen et innlegg på første stolpe og headet inn vinnermålet. Sekunder tidligere hadde to spillere ligget nede med hodeskade. Det endte med at Brann måtte fullføre med ti mann, som følge av at byttene var brukt opp.

Overtiden brukte Brann best.

– Dette var fantastisk. Det er dette vi har jobbet for i seks måneder nå, sa dansken til Dplay etter kampen.

– Når vi blir ti mann, tenker vi alltid at vi er fornøyde med uavgjort. Så kom det imidlertid en dødball, og da er det alltid muligheter, tilføyde han.

Les også

Start mistet seieren etter sen scoring: – Vi er dritskuffet

Kjedelig innledning

De første 45 minuttene i Haugesund var nærmest fri for store sjanser. Begge lag forsvarte seg godt og gjorde livet surt for motstanderen. De gangene det oppsto tilløp til en sjanse, var pasningskvaliteten for svak.

– Det var en førsteomgang med tomt batteri. Det eneste positive er at vi fortsatt er med i kampen, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Dplay i pausen.

Han stemplet videre eget lags prestasjon som «dårlig» og mente spillerne så engstelige ut.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var på sin side godt fornøyd med eget lag og ga uttrykk for at kun et mål manglet. Det kom etter pause. Samtidig slo Haugesund tilbake.

Les også

Da Fagermo så hva de andre trenerne gjorde, begynte han å gruble: – Noe jeg får tenke litt på

Haugesunds Mikkel Desler Puggaard (t.h) i duell med Branns målscorer Robert Taylor i eliteseriekampen onsdag. Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Straffespark

Fem minutter var spilt av annen omgang da et innlegg fra Ruben Kristiansen havnet på hodet til Kristoffer Barmen. Han headet på tvers til finske Robert Taylor, som satte inn 1–0 bak FKH-keeper Helge Sandvik.

Haugesund skulle imidlertid komme tilbake. Kvarteret var spilt av omgangen da Brann-unggutten Ole Martin Kolskogen var for tøff i en duell i feltet. Dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket, og derfra var Niklas Sandberg sikker. 1–1.

Brann-spiss Daouda Bamba fikk deretter en gyllen mulighet til å avgjøre kampen da han utnyttet ubesluttsomhet av Haugesund-forsvarer Fredrik Pallesen Knudsen. Knudsen rotet bort ballen til Bamba, men jobbet seg inn i situasjonen igjen og fikk blokkert til hjørnespark.

Forren skadet

Vegard Forren fikk sjansen fra start i Branns midtforsvar etter overgangen fra Molde. Med seg som makker fikk han 19-åringen Kolskogen. Sammen klarte de seg meget bra i første omgang.

En drøy omgang var det Forren fikk med seg i Brann-debuten. Annen omgang hadde knapt startet da den tidligere Molde-profilen satte seg ned på gresset og signaliserte at han hadde pådratt seg en skade.

Inn kom Bismar Acosta. Forren forsvant rett i garderoben for behandling.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Branns nye kaptein ble matchvinner i høydramatisk kamp

 2. FOTBALL

  Derfor kan de passe som Branns nye superpar

 3. FOTBALL

  Endelig spilte Brann kamp igjen. Det gikk ikke så bra.

 4. FOTBALL

  Brann-sjefens Forren-svar: – Har du flere spørsmål?

 5. FOTBALL

  Marginer unna den perfekte Brann-starten

 6. FOTBALL

  Barmen sier han er klar for å bli Brann-kaptein