United-stjerner ut mot Pogba-rasisme: – Kvalmende

Manchester United fordømmer rasistisk hets mot Paul Pogba.

Paul Pogba ble utsatt for rasistisk hets etter straffemissen mot Wolverhampton. Manchester United fordømmer tirsdag hetsen og varsler reaksjoner mot de ansvarlige.

Manchester United fordømmer i en pressemelding tirsdag flere tilfeller av rasistisk hets mot Paul Pogba i sosiale medier etter straffemissen mot Wolverhampton.

Han er den tredje mørkhudede spiller i engelsk fotball som er blitt utsatt for slik hets etter en straffemiss bare den siste uken. Det har også rammet Tammy Abraham (Chelsea) og Yakou Meite (Reading).

Da Pogba bommet på straffen han selv ble tildelt, stormet det i sosiale medier. Enkelte av reaksjonene gikk langt over streken.

– Alle i Manchester United er opprørt over den rasistiske hetsen rettet mot Paul Pogba i går kveld, og vi fordømmer den fullstendig, heter det i uttalelsen fra klubben.

– Personene som uttrykte disse holdningene representerer ikke verdiene denne store klubben står for, og det er oppmuntrende å se at det store flertallet av våre tilhengere fordømmer dem på sosiale medier.

Klubben gjør det klart at ytringene kan få konsekvenser.

– Manchester United har nulltoleranse for alle typer rasisme og diskriminering. Vi vil jobbe for å identifisere de som står bak dette og treffe de strengeste tiltak vi har adgang til å treffe. Vi oppfordrer også de sosiale plattformene til å gripe inn, står det.

Støtte

Pogba ble hetset etter at han misset på straffespark midt i 2. omgang i 1-1-kampen borte mot Wolverhampton mandag kveld.

Flere av de andre United-spillerne var blant dem som reagerte på hetsen mot Pogba.

– Nå er det nok. Dette må stoppe, skrev Marcus Rashford på Twitter.

– Manchester United er en familie, og Paul Pogba er en viktig del av den. Angriper du ham, angriper du oss alle, la han til.

«Kvalmende», tvitret Harry Maguire om hetsen mot Pogba og oppfordret sosiale medier til å stramme inn adgangen til å hetse folk anonymt.

United-nykommer Maguire kaller hetsen kvalmende.

Økning

Søndag sa Reading-spissen Meite at han ble utsatt for rasistisk hets på sosiale medier etter at han misset et straffespark på overtid mot Cardiff, i en kamp Reading likevel vant 3-0.

Forrige uke fordømte Chelsea «avskyelige innlegg» på sosiale medier rettet mot Tammy Abraham etter hans straffemiss i UEFAs supercup mot Liverpool.

– Jeg er så sint på Tammys vegne og for oss som klubb, for dette er ikke det vi står for. Klubben jobber hardt mot diskriminering på alle nivåer, og det er et tilbakeslag når disse tingene skjer, sa manager Frank Lampard etter hendelsen.

Ifølge BBC la antirasismeorganisasjonen Kick It Out i fjor fram en rapport som viste at rapportert rasisthets i engelsk fotball økte med 43 prosent forrige sesong, med 274 tilfeller mot 192 sesongen før.