Fotball

Solskjær og Cardiff rundspilt og avkledd

Manchester City-show sørget for Ole Gunnar Solskjærs andre strake Premier League-tap.

Ole Gunnar Solskjær tapte duellen mot City-manager Manuel Pellegrini da Cardiff gjestet Etihad lørdag.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

Vi fulgte kampen live: Manchester City-Cardiff 4-2

Ole Gunnar Solskjær fikk et brutalt møte med sin gamle hjemby Manchester da hans Cardiff lørdag ettermiddag tapte 4-2 på Etihad stadium.

Fra benken fikk Solskjær, Magnus Wolff Eikrem og resten av Cardiff-leiren se Edin Dzeko sende hjemmelaget foran allerede etter 13 minutters spill etter glitrende forarbeid av David Silva.

Målet var Dzekos syvende for sesongen, og Citys 100. mål denne sesongen. Allerede i januar.

Solskjær mente det burde vært avblåst for hands på David Silva i situasjonen før målet, men fikk ikke gehør for sine protester nede hos fjerdedommeren.

Cardiff-utligning

Det var ingen som ventet at Cardiff skulle få det lett på besøk hos Solskjærs gamle erkerival som Manchester United-spiller. Og lett var det heller ikke. Hjemmelaget trillet ball, skapte mye og eide den første halvtimen på eget gress.

Men så skulle Solskjær & co. få noe å juble for. Etter 29 minutter fikk Craig Noone, mannen som ble matchvinner da Cardiff slo Newcastle ut av FA-cupen tidligere i år, ballen av lagkompis Aron Gunnarsson ute til høyre.

Noone dro seg lekkert inn i Citys felt, fintet enkelt vekk kaptein Vincent Kompany og banket inn 1-1 bak en utspilt Joe Hart. Dermed fikk de tilreisende fra Wales noe å juble for. Og juble gjorde de.

Men som så mange ganger før denne sesongen på eget gress lot ikke City seg pille på nesen.

Jesus sto frem

Selv om Cardiff lå bakpå og forsøkte å holde unna, var hjemmelaget rett og slett for gode.

Yaya Touré sendte Edin Dzeko ut på løpetur med et kjærtegn av en utsidepasning. Spissen dro seg inn på skuddhold, men fikk ikke stokket beina. I stedet havnet ballen hos Jesus Navas som satte enkelt inn 2-1. Da var det spilt 33 minutter.

Igjen viste City sin enorme offensive styrke og slo raskt tilbake etter baklengsmålet.

Hjemmelaget hadde bra kontroll på gjestene fra Wales i hele omgangen, og eide banespillet. Cardiff hadde relativt lite å by på utenom scoringen.

Og det var lite å si på at lagene gikk til pause på stillingen 2-1. ## Takk for laget

Solskjærs pauseprat hjalp åpenbart, for Cardiff var friske i starten av 2. omgang. Jordan Mutch tvang blant annet Joe Hart i City-buret ut i full strekk etter et langskudd.

Men så fort City giret opp og satte i gang med sitt kombinasjonsspill var det klasseforskjell på lagene. Men det var tydelig at hjemmelaget følte seg trygge, for Cardiff fikk lov å låne ballen mer etter pause. Men gjestene slet med å spille seg til de store sjansene.

Og akkurat da Cardiff var pigge og hadde litt initiativ i kampen, bet City fra seg på ny. En lekker pasning med yttersiden sendte innbytter Sergio Agüero ut på løpetur, men Cardiff-forsvaret fikk ryddet opp.

Men Yaya Touré mente det var på tide å skru på bryteren igjen. Og Manchester Citys midtbanestjerne vant først ballen før han satte fart fremover på banen. I velkjent driv spilte han vegg med Agüero før han banket ballen ned i hjørnet med venstrefoten. Et nydleig angrep og en like nydelig avslutning.

Solskjær gjorde sitt siste bytte umiddelbart etterpå og satte inn sin tidligere elv i Molde, Magnus Wolff Eikrem. Et vanskelig tidspunkt for nordmannen å komme inn på.

Og verre skulle det bli.

Agüero-show

For Yaya Touré hadde mer på menyen: en utsøkt langpasning fant Agüero. Han fintet Cardiff-forsvarer Steven Caulker to ganger før han avsluttet med å feie ballen opp i langhjørnet. En fantastisk scoring som en svimmel Caulker knapt fikk med seg.

To kjappe mål for City med Agüero og Touré i hovedrollene.

Wolff Eikrem fikk vist frem litt av det han kan da han rett før slutt vendte vekk en City-spiller og forsøkte å spille fri spissen Fraizer Campbell, men pasningen ble for hard.

Cardiff fikk et trøstemål på overtid da Fraizer Campbell styrte inn gjestenes andre mål etter en corner. Det ser bedre ut med to scorede mål i det Solskjær mener er en av Europas vanskeligste bortebaner for tiden, enn ett. Men likevel var Cardiff langt unna å kunne hamle opp med hjemmelaget.

Etter lørdagens tap for City står Solskjær med to strake tap på sine to første Premier League-kamper.

 1. Les også

  Cazorla-dobbel sendte Arsenal til topps

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5