Fotball

Wangberg og TIL diskuterer ny kontrakt: – Regner med vi blir enige

Simen Wangberg (24) kan forlenge TIL-kontrakten innen kort tid.

Simen Wangberg og Tromsø forhandler om en ny avtale for spilleren.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

SKARPHALLEN: TIL-kapteinens avtale går ut etter årets sesong, men snart signerer han trolig en ny langtidsavtale.

– Ja, vi har snakket litt om det uten at vi har ikke kommet fram til noe konkret ennå. Vi er i dialog og håper at det ordner seg utover her, så blir det bra, tenker jeg, sier Wangberg til iTromsø.

Han kom til TIL foran 2014-sesongen og ble etter hvert kaptein.

– Jeg trives veldig godt i TIL og er veldig happy med den rollen jeg har i laget og gruppa, så det ser jeg absolutt fram til, sier midtstopperen om nye TIL-år.

Avklaring i neste uke

Den nye kontrakten kan gå bli signert ganske kjapt.

– Jeg har ikke satt noen dato og vet heller ikke hva klubben tenker om det, men hvis begge parter er enig om en kontrakt er det ikke noe å vente med, sier Wangberg.

– Vi håper vi har de i boks i løpet av neste uke, sier sportssjef Svein-Morten Johansen om en ny kontrakt for TIL-kapteinen.

Les også

Tidligere TIL-spiller på vei til Nederland: - Jeg gleder meg veldig

Ønsker langsiktighet

Fra TILs side er det ønskelig med en ny treårsavtale for spilleren.

– Utgangspunktet er at langsiktighet er temaet. Generelt er han en spiller som vi har et langsiktig perspektiv på. Å satse på i den rollen han har som viktig støttespiller i laget. Det er utgangspunktet, sier Johansen.

Tidligere har Wangberg sagt at Bård Floviks trenersituasjon også betyr en del for hans eget valg. Flovik har under ett år igjen av kontrakten med TIL.

– Det er klart at når man skriver under for noen år til, så er det jo fint å vite hva man går til også. Trenerspørsmål er en av faktorene og ambisjoner også, men det er noe vi tar internt. Klubben er vel også ganske klar på hva det tenker, så det regner jeg med vi får informasjon om. Da er det lettere å ta valgene også, sier Wangberg.

Ønsker bedring

2015-sesongen ble fryktelig tung for TIL, men til slutt berget «Gutan» plassen. Wangberg håper å unngå bunnstrid i år.

– Selvfølgelig gjør vi det, men vi vet at det er tøft. Vi er en ung og forholdsvis urutinert gruppe, så vi må være litt realistiske også. Samtidig er den første sesongen du rykker opp nokså tøff. Nå klarte vi å berge oss til slutt og viste bra karakter på slutten, så handler det om å ta med seg sluttspurten inn i denne sesongen. og være litt mer i angrepsposisjon og ha litt mer selvtillit enn vi kanskje hadde i fjor, sier Wangberg.

– Vi kom egentlig på bakbeina fra første seriekamp etter en veldig god oppkjøring. Vi har jobbet bra og skal ha litt flere treningskamper i år, og kanskje det er med og gjør at vi står bedre rustet til seriestart. Det blir veldig spennende, legger han til.

Les også

 1. TIL-talent og kapteinen ut med hjernerystelse og ribbeinsbrist

 2. «Vi må stole på jentene i NM»

 3. Loncaric klar for Tromsø

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL