Fotball

Cupskrell på Sotra

– Det er sånne øyeblikk man lever for, sier Nest-Sotras Johnny Furdal.

Gledesbrøl: Nest-Sotra overbeviste mot Sandnes Ulf.
 • Lars Eivind Måseide
  Bergens Tidende

Nest-Sotra hadde gått smått utrolige 650 dager ubeseiret på hjemmebane før møtet med Sandnes Ulf – motstanderen som var det forrige laget som slo sotrastrilene på Ågotnes i november 2015.

Og etter en imponerende kamp fortsetter den rekken i hvert fall noen dager til, etter at Bengt Sæternes og Sandnes Ulf ble slått 2–0. Sotrastrilene er dermed klar for cupens tredje runde.

– Det var ekstremt sterkt. Vi spilte mot et av de aller beste 1.-divisjonslagene, men vi var godt forberedt. Vi gjorde oss selv til favoritter i denne kampen hjemme. Vi har spillere som har spilt på dette nivået før og som kanskje burde spille på et høyere nivå fast, sier Nest-trener Steffen Landro.

– Vanvittig kjekt

Sandnes Ulf startet best i solsteiken på Ågotnes, men deretter tok grønntrøyene over mer av banespillet. Tidvis virket det som det var Nest-Sotra som kjempet om opprykk til eliteserien og ikke laget fra Rogaland.

Landro mener det er utelukkende positivt å gå videre i norgesmesterskapet, slik de gjorde i fjor da Rosenborg til slutt hindret dem avansement på Lerkendal i cupens fjerde runde.

Les også

Onsdag kan amatørene tjene flere hundre tusen på seier

– Serien er det viktigste, men cupen syns vi er vanvittig kjekt. Opplevelsen borte mot Rosenborg i fjor ga definitivt mersmak. Vi tenker ikke at fotballkamper er negativt, så vi vil så langt vi kan i cupen, sier han.

Nest-Sotra tok ledelsen ved Akinbola Akinyemi etter at kvarteret var spilt. Kampen vippet lenge, men da en av banens beste, Johnny Furdal (31), sendte Ågotnes til himmels ett minutt på overtid var det klart.

– Det var en skikkelig deilig følelse å sette 2–0. Da visste vi at vi hadde vunnet. Det er sånne øyeblikk man lever for som fotballspiller, sier Furdal.

For god for 2. divisjon

Det nesten sagnomsuste teknikeren mener Sandnes Ulf kun satset på dødballer og fysikk, men at fintspillende Nest-Sotra til slutt vant fortjent.

– Det er en solid kamp mot et topplag i 1. divisjon. Vi vant 2–0 og jeg føler det er greit fortjent. Vi springer «ræva» av oss og har mange gode fotballspillere, men det er litt overraskende at vi var så solide, sier Furdal, som i tillegg til scoringen leverte to tunneler i løpet av kampen.

Mot Sandnes Ulf viste Furdal at han innehar kvaliteter som også kunne kommet godt med lenger opp i divisjonene.

– Johnny Furdal er en spiller som alle lag i Norge hadde trengt, og jeg mener Fotball-Norge er ganske blinde når ingen er villig til å satse på ham. Han var sammen med forsvarsspillerne helt «outstanding», oppsummerer Nest-treneren.

– Ikke profesjonelle nok

Bengt Sæternes returnerte til Hordaland som favoritt før møtet, men måtte skuffet innse at cupavansementet røk.

– Vi er ikke kyniske nok og har masse sjanser, men ballen vil ikke inn i målet. De scorer to mål og det gjør ikke vi, så da er det fortjent at de går videre.

– Hvordan forklarer du tapet?

– Jeg syns ikke vi ble utspilt av dem og i enkeltkamper så kan 2.-divisjonslag slå 1.-divisjonslag, om vi ikke er opp mot vårt beste. Vi ville videre i cupen og stilte med et bra lag, men vi var ikke profesjonelle nok. Da ble vi straffet, oppsummerer den tidligere Brann-spissen.

 1. Les også

  Det gamle Brann-talentet har eksamen timer før han møter gamleklubben

 2. Les også

  Børven og Nilsen sikret Brann-avansement

 3. Les også

  Lokal unggutt sendte Åsane videre

 4. Les også

  Fana har sluppet inn 13 mål på 180 minutter

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5