Fotball

Grytebust: – Jeg er sinnssykt tent

Sten Grytebust skal svare på landslagsvrakingen med toppkamp mot Molde.

Oppskrudd: Sten Grytebust ble sur og skuffet etter å ha blitt vraket til landskampen mot Emiratene i Stavanger kommende onsdag. Men skuffelsen gjør ham tent som Slinningsbålet en St.Hans-kveld foran storkampen mot Molde søndag. Der har han planer om å stå sitt livs kamp!
  • Helge Skuseth

Mot slutten av tirsdagens AaFK-trening fikk Sten Grytebust vite at han ikke var med i ligalandslagstroppen som skal møte Emiratene i Stavanger kommende onsdag. Det tok han tungt.

– Det er mye jeg kunne ha sagt i den forbindelse, men jeg tror det er klokt å holde kjeft. Men at jeg ble utrolig skuffet legger jeg ikke skjul på, sier årets klart beste AaFK-spiller så langt.

Både Drillo og Per-Mathias Høgmo har messet på at det er avgjørende for landslagsspillerne at de spiller fotball jevnt og trutt på høyt nivå, dersom de ønsker å beholde landslagsplassen.

Det gjør Grytebust, mens Rune Almenning Jarstein kun sliter benken, og knapt nok det, i sin tyske klubb Hertha Berlin. Likevel ble Jarstein tatt ut nå, sammen med voldingen Ørjan Nyland. Som selvsagt er kvalifisert for troppen.

Det er uttaket av Jarstein Grytebust ikke helt skjønner, selv om han ikke vil si noe offentlig som kan forstyrre helgefreden i landslaget.

Burde ha vært med

– Jeg vil ikke si noe stygt om kolleger, jeg nøyer meg med å slå fast at jeg føler at jeg burde ha vært i denne troppen ut fra det jeg har prestert over tid, sier han.

Nå fastslår Sten at landslagsuttaket har gjort ham enda mer fandenivoldsk foran møtet med Molde søndag. Der Ørjan Nyland står på motsatt side.

– Jeg «driter i» hvem som er keeper på motstanderens lag, men nå er jeg altså SÅ sinnssykt tent på å stå mitt livs kamp! Jeg må bare passe på slik at jeg ikke blir overtent.

Blundere

Sten har hatt sine blundere mot MFK tidligere.

– Det har jeg, selv om jeg føler jeg har fått ufortjent mye pepper for enkelte av baklengsmåla. Ingen tvil om at Molde stort sett har vært bedre enn oss når vi har møttes. De har hatt en annen glød enn oss, har virket mer tent.

Og Grytebust har en jobb å gjøre foran kampen.

– Vi som kjenner rivaliseringen mellom de to klubbene, må fortelle våre utenlandske medspillere hvor viktig denne kampen er for AaFK, for supporterne, for Ålesund by og Sunnmøre. Alle gutta må skjønne at dette er mer enn en vanlig fotballkamp, smiler han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK