Framtidas Molde-helter får sjansen mot Sevilla

Solskjær vil slippe til Sander Svendsen og Eirik Hestad i storkampen.

Aktuell fra start: Sander Svendsen starter trolig på topp mot Sevilla. Her utfordrer han Joona Toivio på onsdagens trening.
  • Trond Hustad

MOLDE (Rbnett): Ole Gunnar Solskjær bekrefter at to av Moldes lokale unggutter trolig får bra med spilletid i torsdagens 16-delsfinale på Aker stadion. Sander Svendsen kan erstatte suspenderte Fredrik Gulbrandsen på topp, mens Hestad er aktuell i stedet for Pape Paté Diouf på midtbanen.

— De blir viktige utover sesongen uansett, så at du får se dem på banen torsdag er sannsynlig. Vi er stolte av trenerapparatet i klubben, alt er lokalt. Og når vi har sånne spillere må vi bruke dem. La oss si at Sander (18) og Daniel (40) er på banen samtidig, det er ganske unikt, sier Solskjær.

Treneren slår fast at det også handler om å sende et signal, både internt og eksternt.

— Vi er nødt til å gi Eirik og Sander, fotballspillere som kommer herfra, muligheten i sånne kamper. De må lære til neste gang vi kommer i en sånn situasjon, for det gjør vi. Dett er litt investering i framtida. Sånne gutter må få sjansen når det er mulig i sånne kamper, sier Solskjær til Rbnett.

Sannsynligvis kommer Petter Strand inn i kamptroppen på 18 spillere, siden Fredrik Gulbrandsen står over med tre gule kort. Eidur Gudjohnsen er ikke spilleberettiget for Europa League, mens Knut Olav Rindarøy fortsatt soner karantene.

— Vi må gå for 3-0 og vinne på straffespark. Vi vet det blir tøft, men jeg forventer at vi skal gi dem bedre motstand enn sist. Vi må jobbe hardt defensivt og vinne ballen ofte, slik som han her er en av de beste til, sa Solskjær på onsdagens pressekonferanse, og siktet til sidemannen Mattias Moström.

— Mattias var helt super i Spania, og det trenger vi mer av, sa Solskjær, som mener Sevilla er ett av Europas ti beste lag per dags dato.

— Det er historisk at vi er her og spiller kamp 25. februar. Vi skal gi Sevilla god motstand. Og så skal vi forberede oss til Tippeligaen, som blir det viktigste for oss denne sesongen, sier Ole Gunnar Solskjær.

Mulig Molde-lag mot Sevilla: Ethan Horvath – Joona Toivio, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Per Egil Flo – Mattias Moström, Fredrik Aursnes, Daniel Berg hestad, Eirik Hestad, Mohamed Elyounoussi – Sander Svendsen.