Fotball

Solbakken ut mot spekulasjonene: - Hemmelig møte?

NFF jobber allerede med å erstatte Per-Mathias Høgmo, skriver Dagbladet.

Ståle Solbakken skal være ønsket som ny landslagssjef.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Per-Mathias Høgmos fremtid som norsk landslagssjef er uviss etter Norges tap for Tsjekkia fredag kveld. Nå skriver Dagbladetat Norges Fotballforbund (NFF) allerede jobber i kulissene for å hente inn Høgmos erstatter.

Ifølge avisen har NFF allerede tatt kontakt med FC København-trener Ståle Solbakken. Toppfotballsjef Nils Johan Semb skal ha møtt Solbakken til en hemmelig middag i København i uken før Tsjekkia-kampen.

Dagbladet mener å vite at NFF etter det første møtet sitter med en «god følelse» om at Solbakken kan sikres som ny landslagssjef.

TV 2 melder på sin side søndag kveld at medlemmer av landslagets støtteapparat allerede har gitt opp, og innsett at Høgmos tid er omme.

Solbakken: — Hemmelig møte

Overfor VG bekrefter Solbakken at han møtte Semb, men han avviser samtidig at møtet var hemmelig.

— Hemmelig møte? Da hadde jeg nok neppe tatt med meg Semb på en restaurant midt i København sentrum, der det stadig passerte nordmenn, og det var mange som observerte oss. Vi gjorde ikke noe forsøk på å gjemme oss. Hvis jeg hadde vært ute etter at ingen skulle få vite noe, da hadde vi nok gjemt oss i en leilighet i stedet, sier Solbakkentil VG.

Solbakken er hevder også at han ikke diskuterte landslagsjobben med Semb.

— Helt ærlig: Det vi snakket om var tre ting: Gamle dager, kampen mot Leicester – og Julian Kristoffersen, vår norske spiller i FCK. Det var ingen prat om jobben som landslagssjef. Og det er sannheten, sier Ståle Solbakken.

Nils Johan Semb har ikke besvart Aftenpostens henvendelse om å kommentere opplysningene søndag kveld.

FIKK DU MED DEG UTSPILLET FRA TRENERFORENINGENS LEDER?: - Høgmos autoritet er svekket.

Varslet evaluering lørdag

Senest lørdag ville ikke fotballpresident Terje Svendsen love at Per-Mathias Høgmo får fortsette som landslagssjef ut kvalifiseringen.

— Vi er skuffet og lei oss over både resultatene og prestasjonene i de siste kampene. Vi hadde som mål å gjøre det bedre enn dette etter de fire første kampene i VM-kvaliken. Nå skal vi i styret evaluere, og vi har bedt toppfotballsjef Nils Johan Semb sette i gang den evalueringen sammen med styret. Det er prosessen vi går inn i nå, sa fotballpresidenten til et samlet pressekorps på Gardermoen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb skal ha vært i møte med Ståle Solbakken om landslagstrenerjobben.

Der hadde han nettopp landet med landslagsdelegasjonen etter 1-2-tapet i Tsjekkia — et resultat som innebærer at Norge står med 3 poeng av 12 mulige i VM-kvalifiseringen. Dagbladet mener imidlertid altså å vite at NFF jobber med å hente inn en erstatter for Høgmo, og at denne jakten ble intensivert som følge av tapet i Praha.

- Merkelig om jeg ikke var kandidat

Solbakken var svært nær å ta over landslaget allerede for noen år siden. Da var den tidligere landslagsspilleren enig med NFF om å overta fra 1. januar 2012. Så kom Bundesliga-klubben 1. FC Köln på banen, og avtalen mellom NFF og Solbakken ble kansellert.

Solbakken ble ikke noen suksess i Köln, eller i den påfølgende jobben i Wolverhampton, men etter returen til FC København har 48-åringens karrière på ny fått en oppsving.

Etter at fotballandslagets resultater begynte å haverere denne høsten har flere eksperter tatt til orde for at Solbakken bør ta over landslaget.

Lørdag uttalte landslagsstopper Vegard Forren at Solbakken er et «spennende navn» i diskusjonen om landslagstrenerjobben. Forren slo uansett fast at det bare er spekulasjoner så lenge Per-Mathias Høgmo er ansatt.

Norges neste kamp i VM-kvalifiserinen er mot Nord-Irland 26. mars. Solbakkens kontrakt med FC København går ut sommeren 2018. Høgmo har på sin side kontrakt med NFF ut VM-kvalifiseringen, der siste kamp spilles i oktober 2017.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. FC København
  3. Ståle Solbakken