Slik prøver Steaua å samle seg etter «det komplette kaos»

Spillerne slår ring rundt treneren som sa opp – men som ble tryglet til å bli.

DEPPER: Steaua-spillerne fortviler over at Mike Jensen har satt spikeren i kista i Bucuresti.

TRONDHEIM (adressa.no): Mens idyllen råder på Lerkendal om dagen, er verden litt annerledes skrudd sammen i Bucuresti.

Onsdag kommer Steaua-spillerne til Trondheim, for å forsøke å slå tilbake etter 0-3-smellen sist. Etter en meget turbulent uke, som ble avsluttet søndag kveld — i seriekampen mot Univ. Craiova på bortebane.

Les også

Kaoset fortsetter: Steaua-treneren skal ha blitt overtalt til å fortsette

— Jeg overtalte ham

Kampen søndag kommer vi tilbake til, men for å ta det første først:

  • Allerede torsdag kveld, rett etter kampslutt, besluttet den mektige, men også kontroversielle klubbeieren Gigi Becali å sparke den algeriske spilleren Aymen Tahar. Dette sto Becali ved, og nektet trener Mirel Radoi å ha Tahar med i troppen mot Craiova søndag.
  • Nå skriver rumenske medier også at Becali vil kvitte seg med midtbanespilleren Ionut Negau. Han skal være på vei Miami i USA.
  • Dagen etter, fredag, ble viet til en gedigen intern oppvask. 34-årige trener Radoi, som ikke har nok trenerkurs til å kunne sitte på benken i e-cupkamper, trakk seg fra jobben. Det fant ikke klubbeier Becali seg i, og inviterte Radoi til sitt palass. Der satt de ifølge den rumenske avisen EVZ i flere timer, og diskuterte fram og tilbake:

— Han ville gi seg, men det ble ikke heftig. Jeg overtalte ham til å bli, sier Becali til avisen om møtet.

Og fortsetter:

— Jeg sa til ham at slik jeg ser det, dominerte vi mot Rosenborg i 1. omgang, men hadde uflaks og tapte kampen. Jeg sa til ham at han måtte være strengere. Det var vanskelig å overtale ham, men jeg sa det ville være synd om han reiste nå.

Med de ordene ble Radoi værende, og det er da vi kommer tilbake til kampen mot Craiova. For uten Tahar i troppen, som altså har fått fyken, slo Steaua tilbake og vant 2-1. Dette var Radois fjerde seier på sine hittil 14 kamper som trener for klubben.

Les også

Hevder Steauas trener har trukket seg etter Rosenborg-ydmykelsen

Dediserer seieren til treneren

Nå er det ingen tvil om at man prøver å samle seg inn mot returkampen på Lerkendal:

— Vi tilegner seieren til trener Mirel Radoi, og gleder oss over at han er med videre, sier spiller Nicusor Stanciu ifølge Digisport søndag kveld.

Og legger til:

— Denne seieren vil hjelpe oss mot Rosenborg. Vi kommer til å kjempe for hver eneste ball, og skal gjøre alt vi kan.

Les også

Tapte for Rosenborg - så skal det ha klikket fullstendig for klubbeieren

— Må være tålmodige

Mandag morgen uttaler også klubblegende Adrian Bumbescu seg i saken. Den tidligere midtstopperen er i dag juniortrener i Steaua:

— Vi er lei oss for det som skjedde mot Rosenborg. Men om vi klarer å finne tilbake til 1. omgang, har vi en mulighet. Så må vi være tålmodige med trener Radoi. Jeg støtter han. Radoi har kvaliteter som trener, sier Bumbescu til Digisport.

Også klubbeier Becali sier han har tiltro til treneren.

— Jeg er overbevist om at han/laget vil ta cupmesterskapet og ligaen. Og deretter forsøker vi å komme inn i Champions League, sier han til EVZ.

Torsdag skal Steaua forsøke å score tre mål på Lerkendal. Så spørs det om den interne ulmingen har rukket å legge seg innen den tid.