Fotball

Neymar grisetaklet til blods i Barcelona-triumf

Alle Atléticos forsvarsspillere hadde gult kort, unntatt én. Han skulle trolig hatt rødt.

BLOD: Neymar viste frem den blødende sokken da han ble fraktet av banen på båre. Ap

 • Fredrik Saltbones

BARCELONA – ATLETICO MADRID 3-1

Kaos har preget Barcelona utenfor banen den siste tiden. Kaos var det også tidvis på Camp Nou da Atlético Madrid gjestet den katalanske hovedstaden.

Totalt ni spillere fikk gult kort, og det kunne fort vært flere.

Særlig én situasjon burde fått en sterkere reaksjon fra kampens dommer. Etter José Mariá Giménez satset alt med strake bein i en takling mot Neymar. Forsvarsspilleren traff ikke ballen, men traff Barcelona-spilleren rett på ankelen.

Dommeren lot spillet gå videre. Noe som ifølge reprisen var en stor feilvurdering.

Taklet til blods

Neymar ble liggende og vri seg i smerte, og måtte fraktes av banen på båre. Nærbildene viste at han blødde kraftig fra ankelen, og brasilianeren ga tydelig beskjed om at han måtte ha nye fotballstrømper.

– Vi gjennomfører en god kamp, og vi spillerne har fokusert på denne kampen. Vi skal sørge for at overskriften igjen handler om det sportslige, sa Neymar da han ble spurt om den siste tids spekulasjoner rundt interne stridigheter i Barcelona.

SUPERTRIO: Luis Suárez, Neymar og Lionel Messi scoret ett mål hver mot Atlético Madrid. Det lover godt for den stjernespekkede angrepstrioen. Ap

Neymar kom seg på beina igjen etter grisetaklingen, og sammen med Messi og Suárez utgjorde han en dødelig angrepstrio denne søndagskvelden.Allerede etter elleve minutter hadde Neymar sendt Barcelona i ledelsen, etter godt forspill fra nevnte Messi og Suárez.

Messi dro seg fri og fant Luis Suárez inne foran mål. Uruguayaneren nærmest snublet ballen videre til Neymar, som sklitaklet ballen i buret bak Atléticos keeper.

Suárez avsluttet lekkert forarbeid

Der den første scoringen var av det heldige slaget, var kampens andre et resultat av fantastiske ferdigheter og presisjon. Nok en gang Lionel Messi arkitekten. Barcelonas nummer ti utfordret med ballen i beina og ventet akkurat lenge nok før han slapp ballen videre til Luis Suárez, som enkelt kunne sette kula i mål fra ti meters hold.

Målet var riktignok ikke helt ukontroversielt. Messi tok ballen tilsynelatende med øverste del av armen, og skulle trolig blitt avblåst, men dommer Alberto Undiano Mallenco lot det passere.

I den andre omgangen kom dommeren nok en gang i fokus. Lionel Messi var for en gangs skyld nede i eget felt for å forsvare. Atléticos Jesús Gomez gikk overende i duell med nevnte Messi, og dommeren pekte på straffemerket.

Messi avsluttet festkvelden

Den satte Mario Mandzukic sikkert i mål, men reprisen viste at straffesparket trolig var feil idømt. Messi nesten ikke i kontakt med Gomez.

– Dette er et billig, sa C Mores kommetator Magnar Kvalvik.

Det var for øvrig det første straffesparket Lionel Messi har laget i Barcelona-trøya.

Men den lille magikeren skulle også vise seg fra sin beste side.

Suárez og Neymar hadde allerede scoret, men lagets største stjerne hadde ennå til gode å sette kula i kassa. Det gjorde han fire minutter før slutt og drepte dermed all resterende spenning. Barcelona vant 3-1 og ligger nå på andreplass i La Liga. Ett poeng bak Real Madrid som har spilt én kamp mindre.

 1. Les også

  «Messis ultimatum: Totalrenover støtteapparatet, ellers stikker jeg»

 2. Les også

  Real Madrid tapte byderbyet med Ødegaard på tribunen

 3. Les også

  - Kom til Madrid, Martin

 4. Les også

  Advarer Ødegaard: – Ancelotti er kald og kynisk

Les mer om

 1. Spansk fotball
 2. Liga BBVA
 3. Atlético Madrid

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Neymar showet, Atletico dummet seg ut

 2. FOTBALL

  Sint Messi: - Aldri hatt noen tanker om å forlate Barcelona

 3. FOTBALL

  Denne Messi-straffen forbløffer Fotball-Europa

 4. FOTBALL

  Barcelona vant lokalderby med ti mann

 5. FOTBALL

  Messi-magi og to røde kort da Barcelona tok et stort steg mot seriegull

 6. FOTBALL

  Hele drømmetrioen scoret, men Suárez stjal showet