Fotball

Rodgers: - Har ikke like mye kontakt med Mourinho som før

Liverpool-manager Brendan Rodgers medgir at vennskapet med Chelsea-kollega José Mourinho ikke er det samme som før.

TAKK FOR KAMPEN: Vennskapelig mellom Brendan Rodgers og José Mourinho etter ligacupkampen tirsdag.
  • NTB

Tirsdag ble det 1-1 i ligacupens semifinale. Eden Hazard (straffe) og Raheem Sterling scoret. Lagene møtes i returkamp i London tirsdag til uka.

De to managerne fikk et nært forhold etter at Mourinho ansatte Rodgers som juniortrener i Chelsea i 2004. Nå trener de vært sitt topplag.

I fjor var det nettopp Chelsea som langt på vei ødela for Rodgers da Liverpool jaget ligagull. Et tap mot et defensivt Chelsea, fikk Liverpool-manageren til å anklage Mourinho for «bussparkering» på Anfield.

Senere ringte nordiren til Mourinho for å beklage.

— Det er lettere å være manager når du går inn i en garderobe full av rutinerte spillere som har vunnet regelmessig, har Rodgers uttalt i forkant. Det kan tolkes som et lite stikk til portugiseren.

  1. Les også

    Raheem Sterling berget Liverpools ligacupdrøm

  2. Les også

    - Australsk keeper kan havne i Liverpool

Stor respekt

Men Rodgers påpeker at de to har stor respekt for hverandre.

— Vi har nok ikke lenger like ofte kontakt, men respekten er ikke borte. De drøye tre årene jeg jobbet med ham, var for meg helt uvurderlige. Forhåpentlig hjalp jeg ham også litt. For vi snakket mye sammen, sier Rodgers til The Guardian.

— Jeg har stor respekt for ham. Han er en strålende fyr og trener, men du blir så opphengt i ditt eget arbeid at du ikke lenger har like mye kontakt. Du har ikke lenger de samme samtalene, og gradvis blir du mer og mer en rival. Men selvsagt er ikke respekten blitt borte. Han er en flott person, sier Rodgers.

Ingen vennetjenester

Liverpool har ikke vunnet noen etter at Rodgers overtok for Kenny Dalglish, som i 2012 ledet Anfield-laget til topps i ligacupen.

Chelsea stormer mot ligagull og er klar for utslagsrundene i mesterligaen. Likevel tror ikke Rodgers på noen form for vennetjenester i ligacupen.

— Jeg kjenner José godt. Jeg vet at dette er det første trofeet du kan sikre deg for sesongen, så de vil være veldig opptatt av å få satt trofeet i skapet. Særlig ettersom de var troféløse i fjor, sier Rodgers.

— Hadde vi møtt et annet lag, kunne jeg tenkt at de ville ta lett på det, men jeg kjenner José og noen spillerne og deres mentalitet. De går for trofeet, påpeker Rodgers. (©NTB)

Liverpool – Chelsea 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Eden Hazard (str. 18), 1-1 Raheem Sterling (59).

44.573 tilskuere.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Capital One Cup
  3. Liverpool FC