Fotball

Dette sier Rosenborg-helten om Rekdals taktikk

Vålerenga-treneren angrer ikke på valget om å sette en 19-åring på backen mot Pål André Helland.

 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

ULLEVAAL (adressa.no): — Jeg fikk høre rett før kampstart at Rekdal hadde satt en spiller på backen som visstnok kledde av meg i fjor. Jeg måtte bare snøre igjen klærne da, så han ikke stakk av med dem. Jeg følte at jeg kom greit ut av det, smiler en strålende fornøyd Pål André Helland i pressesonen på Ullevaal stadion til adressa.no etter 2-1-seieren i toppoppgjøret mot Vålerenga.

Storspill av Helland

Helland storspilte i førsteomgangen. Gang på gang smatt han forbi 19 år gamle Ivan Näsberg, som av Kjetil Rekdal hadde fått som oppgave å stoppe formspilleren fra Hemne.

Kjetil Rekdal lyktes ikke med å stoppe Pål André Helland.

Om det ikke ble utteling før pause, laget Helland to scoringer tidlig i andreomgangen og ble kampens store spiller. Helland fikk åtte av ti poeng på Adresseavisens spillerbørs.— Litt flåsete så kan jeg si at den backen jeg spiller mot er jeg bedre enn, så jeg trenger ikke mer fyring. Jeg takker Rekdal for at han ga meg enda litt fyr. Jeg trenger ikke å føle at jeg har noe å bevise, da blir jeg enda mer motivert.

Les også

Helland-dobbel da Rosenborg slo Vålerenga i fotballfest

Rekdal angrer ikke

Stefan Strandberg sa det slik etter kampen:

— Rekdal mente at han (Näsberg) hadde fullstendig kontroll på Helland i fjor høst, og ville se det samme skje igjen. Det var vel ikke akkurat coaching i verdensklasse.

Les også

Strandberg om Rekdals overraskende grep: - Ikke coaching i verdensklasse

Kjetil Rekdal angrer imidlertid ikke på laguttaket.

— Jeg syntes Ivan gjorde en solid førsteomgang. Det er klart at Helland er så god at han kommer seg forbi av og til, men Ivan forsvarte seg godt mot ham og vi fikk låst ham vekk så mye som mulig. Du får aldri tatt bort en så god spiller hundre prosent. Så glapp det i første forsøk i andreomgangen, konstaterer Vålerenga-treneren til adressa.no.

Etter å ha sørget for to mål, laget Helland frisparket som førte til Vålerengas redusering.

Pasning som kan innrammes

— Jeg taklet ballen og mannen, og dommeren mente det var litt tøft. Jeg følte meg ganske uenig der og da. Jeg var hundre prosent sikker på at jeg tok ballen, men jeg feide jo ned spilleren i samme slengen, medgir han.

Kampens høydepunkt var utvilsomt den lekre pasningen fra Ole Selnæs til Helland i forkant av RBKs første scoring.

— Den er det bare å ramme opp, konstaterer Helland.

— Jeg sa det til Ole i pausen, at første gang du får ballen, hvis du hører jeg kauker, så er det bare å legge den mellom back og stopper. Jeg så at Ole fikk ballen, jeg kauket, og pasningen var jo så bra som det overhodet er mulig å få det. Han ventet til jeg var på høyde med stopperen, slo den perfekt, og jeg klarte å chippe den over keeperen.

Les også

«Brutter'n» hyller Rosenborgs servitører

— Trønderne hørtes best

Nå slutter Helland seg til landslagstroppen med en deilig følelse i kroppen.

— Det føltes som vi spilte på hjemmebane, for det var trønderne som hørtes best på tribunen. Dette viser hvor langt vi har kommet, når vi klarer å vinne et toppoppgjør på bortebane foran så mye folk.

Over 20 000 hadde tatt turen til Ullevaal for å se kampen, som ga Rosenborg seks poengs forsprang på Vålerenga og Stabæk. Stabæk har imidlertid en kamp mindre spilt.

Les også

 1. Rekdal ut mot RBK-takling: - Det var jo nesten et drapsforsøk

 2. Vålerenga med homoflagg på Ullevaal: - Et veldig viktig tema for oss

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Rosenborg BK
 4. Pål André Helland