Fotball

Tom Høgli vraker Tromsø-retur - blir i København

Tom Høgli (31) håper å oppleve seriegull og Champions League-fotball, før han flytter til Tromsø sommeren 2017.

Tom Høgli har bestemt seg for hvor han vil spille.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

De fleste TIL-supporterne hadde nok drømt om en Høgli-retur allerede i år.

Etter at skånlendingen ga seg på landslaget i høst, etter 49 landskamper og to mål med flagget på brystet – og åpnet for en TIL-retur, var det kanskje mange som turte å håpe at Høgli skulle vende «hjem» til Tromsø allerede i 2016. I dag kom altså avgjørelsen om at han forlenger kontrakten med den danske storklubben FC København, med ytterligere ett år.

— Til informasjonen. Jeg har i dag forlenget min kontrakt med FCK med ett år, frem til sommeren 2017, skriver Tom Høgli i en SMS til iTromsø.

Les også

TIL med stående tilbud til Høgli: - Det blir TIL eller FCK i 2016

Champions League avgjørende

Muligheten til å spille i fotball-Europas største turnering, er blant faktorene som Høgli trekker fram i hvorfor han ikke kommer tilbake til Tromsø allerede i sommer.

— Jeg er veldig glad og ikke minst stolt over å være ønsket med videre i en så stor klubb som FCK. Lysten til å kjempe om seriegull og kanskje få muligheten til Champions League, gjør at jeg og familien ønsker å bli boende i København en sesong til, fortsetter Høgli.

Da iTromsø prater med Høgli få minutter senere på telefon, utdyper han valget om å bli.

– Hele familien trives veldig godt. Vi venter barn igjen til sommeren, så sånn sett er timingen veldig god. Det er også smigrende å være ønsket med videre i en såpass stor klubb som FCK og det frister veldig, med tanke på at vi kan vinne seriegull. Champions League er jo en drøm, som jeg nå ønsker å jobbe for å klare, sier Høgli.

Skal tilbake

Høgli, som fyller 32 år om en drøy måned, spilte for TIL i perioden 2007-2011 og har lenge uttalt at han kun ønsker å spille for TIL i Norge, når han flytter hjem.

– Vi flytter til Tromsø sommeren 2017 uansett, så det er bestemt. Da skal sønnen (Wilhelm) begynne på skole, så da spiller jeg for TIL, om de vil ta imot meg, sier Høgli.

Det var i TIL at han ble omskolert til høyreback , ble landslagsspiller og siden fikk sjansen til å spille for større klubber i større ligaer.

Høgli har vært i kontinuerlig dialog med klubben siden han forlot i 2011 til fordel for belgiske Club Brügge, og siden videre til FCK i 2014. – Akkurat nå er fokuset på København. Jeg fikk høsten ødelagt på grunn av et ryggbrudd, så jeg er veldig motivert og revansjesugen, sier Høgli.

At han har gitt seg på landslaget, angrer han ikke på.

– Jeg fyller 32 år neste måned, så jeg tror det passer kroppen bra og kun fokusere på klubbfotball nå og jeg gleder meg til fortsettelsen her, sier Høgli.

Les også

  1. Høgli avventer København-svar til over nyttår

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Tom Høgli