Fotball

Vålerenga jakter Messi

<p>Kjetil Rekdal ble ansatt for å vinne kamper og skape blest rundt Vålerenga. Han kan få hjelp av Lionel Messi og Barcelona.</p>

Kjetil Rekdal forsyner seg av matbordet. Han håper på fete tider for klubben fremover.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

VALLE (Aftenposten): Oslo-klubben jobber knallhardt med å få verdens beste klubb og spiller til jubileumskamp i Oslo i slutten av juli.

Det bekreftet klubbens administrerende direktør Pål Breen samme dag som klubbens nygamle trener Kjetil Rekdal hadde sin første dag tilbake i lokalene på Vallhall.

Etter det Aftenposten skjønner, topper Barcelona en liste på tre-fire klubber som Vålerenga håper skal hjelpe dem med å feire sine første 100 år.

De andre aktuelle er Manchester United, Liverpool og kanskje Real Madrid.

De to engelske klubbene har vært VIF-motstander flere ganger, Manchester United senest sist sommer. Barcelona var på Ullevaal i 2010, men stilte med et nokså redusert lag siden de som hadde spilt VM den sommeren, hadde fått fri. Ordentlig "schwung" ble det først da Zlatan Ibrahimovic kom inn etter pause i kampen som de spanske gjestene vant 4–2. Derfor vil det unektelig gi 100-årsfeiringen en ekstra dimensjon om man virkelig klarer å lande en avtale Barcelona der alle de beste spillerne kommer. Spania, med spillere som Iniesta, Xavi og Villa, skal riktignok være med i Confederations Cup i Brasil, men den avsluttes en måned før en eventuell VIF-kamp.

(Artikkelen fortsetter)

Lionel Messi ble igjen kåret til verdens beste spiller — for fjerde året på rad. (Foto: NTB Scanpix)

Flyttet kampen

Selve bursdagen for Vålerenga er 29. juli, men den dagen er i utgangspunktet ikke aktuell for en slik showkamp.

— Det er en mandag, og vi har flyttet Tippeligakampen mot Sarpsborg fra søndag til mandag. Disse to lagene møttes i den da nye 1. divisjon også på 50-årsdagen, 29. juli 1963. Derfor ønsket vi å flytte den kampen, forklarer den administrerende direktøren.

Av den grunn ligger det an til at showkampen mot forhåpentlig den spanske toppklubben spilles på Ullevaal lørdag 27. juli.

Barcelona topper nå Primera División ni poeng foran Atlético Madrid og hele 16 foran erkerivalen Real Madrid, og da er ikke engang ligaen halvspilt.

For ordens skyld: Vålerenga vant enkelt 5–0 i kampen mot Sarpsborg for 50 år siden etter scoringer av Einar Bruno Larsen (2), Per Knudsen (2) og Leif Eriksen.

Første Rekdal-trening

I dag leder Kjetil Rekdal sin første Vålerenga-trening siden han ble ansatt som VIF-sjef mandag. Gårsdagen ble brukt til møter med ledelsen i klubben.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien