Fotball

Solskjær:- Slike poeng som gir deg gull

<p>Molde-treneren er foran gullskjema.</p>

Oslo 20120714.Trener for Molde Gunnar Solskjær under Tippeligakamp mellom Vålerenga Fotball og Molde lørdag kveld.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: Karlsen, Anette

  • Stian Rønningen

VÅLERENGA — MOLDE 1-2:

Molde var i ferd måtte tåle nok et poengtap i lørdagens kamp mot Vålerenga, men en sen scoring av Elitseriens toppscorer Davy Claude Angan sørget for tre nye poeng for romsdalingene. Med sin tiende scoring for sesongen, måtte trener Ole Gunnar Solskjær nok en gang repetere sine superlativer om toppscoreren.

- Han er blitt roligere i avslutningene og er mer stabil , hevder Solskjær.

Årets dårligste kamp

Angans scoring førte til at Molde nå kun er ett poeng bak Strømsgodset som holder teten i Eliteserien. Trener Ole Gunnar Solskjær og Molde fikk rosende ord etter sjanseorgien mot Rosenborg i den forrige serierunden. I en kamp der Molde var best i alt, manglet bare målene og Rosenborg var vant ufortjent 1-0. I lørdagens kamp på Ullevaal, hadde Molde nok med å henge med svingene mot aggressive verter, og prestasjonen mot Rosenborg så ut til å være langt unna rekkevidde.

- Vi gjennomfører årets dårligste kamp, der vi mangler tempo og presisjon, og vi får brudd på brudd i mot , sier Solskjær etter kampslutt.

Foran gullskjema

Til forskjell fra kampen mot Rosenborg sto laget igjen som seierherrer, og sendte med det ut et styrketegn ifølge trener Solskjær.

- Det er slike poeng som gir deg gull, mener Molde-treneren med klar referanse til sine erfaringer fra tiden i Manchester United.

Sammenlignet med fjoråret ligger Solkjærs menn foran sitt eget gullskjema. Etter halvspilt serie i fjor hadde laget 29 poeng mens i år har Molde lykkes med å ta 31 poeng på de 15 første kampene.

— Vi er foran skjema. Samtidig hjelper det lite hvis vi ikke slår Viking i neste runde, sier Solskjær.

Takker Mostrøm

Da Vålerenga utlignet Moldes ledelse så det ut som vertene hadde koblet grepet på kampen, men en utbyttet Mattias Mostrøm ville det annerledes. Fra benken spilte svensken en avgjørende rolle i forkant av Angans matchvinnende scoring. Svensken ga tips til Solskjær om at Vålerengas Simon Larsen hadde krampe. Ved å flytte Angan ut på den venstre kanten klarte Molde å utnytte en Larsen-feil like før kampslutt. Det var nok til å sikre Molde tre meget viktige poeng.

— Mattias Mostrøm skal få jobb som assistenttrener hvis Mark Dempsey gir seg, sier en smilende Molde-trener.

Les også

  1. &laquo;Vålerenga-dödaren&raquo; slo til igjen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien