Fotball

Vil ikke garantere at Hangeland spiller

... men landslagslegen bekrefter at Norge-kapteinen er skadefri.

BLIR MED: Brede Hangeland på den forrige landslagssamlingen. Han skal nå slutte seg til resten av troppen i Slovenia.
  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL: Tirsdag ettermiddag kom gladmeldingen for Per-Mathias Høgmos landslag: kaptein Brede Hangeland har blitt undersøkt i London og er meldt skadefri og slutter seg til den norske troppen i Slovenia onsdag etter at han måtte bli igjen i garderoben etter pause for Fulham i helgen.

— Dette er veldig gode nyheter. Brede har blitt meldt frisk etter en grundig utredning i England og de der borte har slått fast at det ikke var snakk om noe alvorlig, sier landslagets lege Thor Einar Andersen til Aftenposten.

- Hva var det snakk om?

— Det var et virus som påvirket balansenerven og ga noen influensalignende symptomer, som har gitt ham disse litt merkelig symptomene. Men han er allerede på bedringens vei og føler seg klar til å delta, sier Andersen.

Gode signaler

Hangeland er kaptein og Norges ubestridte forsvarssjef og helt klart en mann som blir viktig også i nye Norge med Per-Mathias Høgmo ved roret. Men Thor Einar Andersen vil ikke love at Hangeland spiller mot Slovenia fredag. I hvert fall ikke riktig ennå.

— Det gjenstår at vi får hilst på ham og snakket med ham og at han får gjennomført en trening i Slovenia torsdag. Men slik det ser ut nå og de signalene han gir så er han klar, sier landslagslegen.

Tok det rolig

Da Høgmo drillet laget på trening på Ullevaal tirsdag var det flere som etter hvert tok det rolig. Blant andre Joshua King, Vegard Forren og Alexander Tettey.

— Det var tre stykker som spilte 90 minutter søndag, så de tok det litt roligere med individuelt opplegg utover i treningen. Så det er for å være litt forsiktige. Troppen er skadefri og bra den nå, sier Andersen.

Les også

  1. Hangeland klar for kamp

  2. Dobbeltsjanse kan gi Linnes superhøst

  3. Se Høgmos første trening på ett minutt

  4. Ny undersøkelse for Hangeland

  5. Høgmo har snakket med Drillo

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Slovenia