Bruce og Hull klar for opprykksfinale til Premier League

Kan puste lettet ut etter dramatisk kamp mot Derby.

KLAR FOR OPPRYKKSFINALE: Hull-manager Steve Bruce kan puste lettet ut etter nederlag hjemme mot Derby. Derbys manager Darren Wassall i bakgrunnen.

Derby hadde et vanskelig utgangspunkt, men øyet håp da de tok en tidlig ledelse i opprykkssemifinalen mot Hull.

Men med 0-3 fra den første kampen ble det for vanskelig for Derby. Johnny Russell ordnet 1-0 allerede etter sju minutter i tirsdagens returkamp.

Et selvmål fra Andrew Robertson gjorde det enda mer spennende, men Hull holdt unna og sikret finale mot Sheffield Wednesday om den siste plassen i neste sesongs Premier League med 3-2-sammenlagt.

Chris Martin var ikke langt unna å tvinge fram forlengning, men Eldin Jakupovic avverget forsøket, og Derby må innstille seg på sesong nummer ni på rad i Championship.

– All ære til Derby som vartet opp med et forrykende show. I 1. omgang var vi ikke i nærheten av dem, men vi ga alt vi hadde og kom oss helberget igjennom det hele, sa Hull-manager Steve Bruce.

– En stor lettelse. Vi måtte bare stå imot så godt vi kunne, for det var ingen god prestasjon, medga Hull-forsvarer Michael Dawson.

Derby-manager Darren Wassall mente hans lag forspilte sjansene i den første kampen.

– Jeg kan ikke få sagt hvor stolt jeg er av gutta i kveld. Det er slik mine lag skal fremstå. Vi tapte ikke denne semifinalen i kveld, men på lørdag, sa Wassall til BBC.

Adama Diomande var ikke med for Hull.

(©NTB)