Fotball

«Kan Leicester, kan Grorud»

Vetle (12) spiller på Grorud, men heier også litt på Molde.

FAMILIEDUELL I CUPEN: Vetle (12) spiller på Grorud og heier ellers på Molde som er bestefar Leif Otto Westads kjære klubb. Vetles far, Bård Thoresen, er kampvert i Grorud IL.
  • Martin Brøste

Bård Thoresen er kampvert i Grorud IL, og er en av de faste dugnadssjelene i klubben. I kveld blir det litt mer folk enn på Groruds seriekamper, og Thoresen tror det kan komme mer folk enn det har gjort på mange år.

– Vi har ikke hatt mange store kamper på Grorud de siste fem sesongene. Vi spilte mot Lillestrøm i cupen for noen år siden, men vi håper det kommer flere denne gangen. Molde er på en måte mer attraktiv enn LSK. Dette er en fin måte for lokalmiljøet for å se skikkelig fotball, sier Thoresen.

Påvirket av bestefar

Sønnen Vetle spiller til daglig på Groruds G12-lag. Besteforeldrene er fra Eide, og har kommet sørover for å se Molde spille kveldens cupkamp. Bestefaren Leif Otto Westad er en av MFK-veteranene, og spilte i klubben i flere sesonger.

– Leif Otto er fortsatt veldig engasjert i Molde, så det ble jo litt morsomt at Molde skulle komme akkurat hit nå så tidlig i cuprundene. Leif Otto har vært flink til å gi Vetle MFK-utstyr, og kom senest med et stort MFK-flagg vi har hengt ut på balkongen. Vi bor rett ved siden av klubbhuset til Grorud IL, og de fleste vet jo at det er jeg som bor der. Men jeg tipper det kommer til å bli hengende også på kampdagen. Det har jeg fått beskjed om, så da gjør jeg jo det, sier han og ler.

Les også

Molde-profil etter oppsettet: - Grorud? Er det en klubb?

I og med at Bård ikke har noe annet lag i Norge, har det blitt til at Molde er både hans og sønnens favorittlag her i landet.

– Vetle har nok blitt litt MFK-supporter. Og det har vel nesten jeg blitt også. Men jeg tror Vetle er fornøyd uansett hvem som vinner i kveld, sier Thoresen.

Ventes 300 blåhvite

Han håper det vil komme opp mot 1000 tilskuere på kampen. En stor del av disse er mest sannsynlig kledt i blått og hvitt.

– Han jeg snakket med fra Tornekrattet trodde det kom mellom 50 og 100 tilreisende supportere fra Molde, og bortimot 300 MFK-supportere totalt. Så vidt jeg husker må vi langt tilbake for å finne sist det var over 1000 tilskuere på en Grorud-kamp. Tilbake på 60-tallet var det mye tilskuere, spesielt på lokaloppgjørene. Men da var det også en helt annen tilhørighet til sine lokale lag. Det hadde vært morsomt om det kom mye folk i dag. Det er jo halve moroa, mener Thoresen.

Les også

- Solskjær bør bruke sine beste

Grorud spiller til daglig i 2. divisjon og endte i fjor på 3. plass bak KFUM og Tromsdalen. I år har laget startet med to seire og ett tap i serien. Laget trekker normalt ikke mange tilskuere, og Thoresen innrømmer at det ikke er vanskelig å merke at det er noe annet når «store» Molde kommer på besøk.

– Det er klart at det er mer ståhei rundt en slik kamp enn en vanlig seriekamp. Normalt er det bare noen fra lokalpressen her, men nå er det nasjonal presse som viser interesse. Det er jo morsomt, og er en litt ny hverdag. Det er fint å få se den sidaen av toppfotballen også, sier han.

– Kan Leicester, kan Grorud

Han er forsiktig optimist, men har likevel ikke voldsom tro på at denne rundens cupbombe skal smelle i Grorud.

– Dette er jo David mot Goliat. Brann gikk på en blemme i første runde, men samtidig så bruker de beste lagene å vise klasseforskjell når de skjønner alvor. Jeg vet ikke helt om jeg syns tapet MFK hadde mot Sarpsborg 08 er så positivt for vår del. Hadde de vunnet enkelt, hadde de kanskje tatt litt lett på oss. Nå kommer de sikkert med en sterk ellever, og jeg tror ikke faren for en cupbombe er så stor nå, sier Thoresen.

– Jeg tror ingen på Grorud har problemer med å motivere seg for å spille mot eliteserielag. Vi skal gi det et forsøk. Vi er på hjemmebane, og med litt flaks, er alt mulig. Selv om avstanden mellom klubbene i fasiliteter og økonomiske muskler er stor, så er det bare 90 minutter med fotball. Kan Leicester vinne Premier League, kan Grorud slå Molde, fortsetter han.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Grorud IL
  3. Molde FK