Fotball

Trondheims/Ørn tapte knepent mot Vålerenga

Hjemmelaget kom til kort i målrik kamp.

Ørn tapte mot Vålerenga. Foto: Kenneth Iversen

  • Kenneth Iversen

Trondheims/Ørn 2-3 Vålerenga

Oppgjøret mellom tabellnaboene fra Trondheim og Oslo, startet med stillingskrig. To lag som begge tydelig hadde respekt for hverandre. Men det var Vålerenga som kom best igang, og kom til kampens første sjanse etter fem minutter. Mina Kjørum kom seg fint fri på sin høyrekant, og fikk slått inn foran mål, der Marte Berget hadde kommet seg i fin possisjon. Pasningen var perfekt, men avslutningen gikk til side for Ørns mål.

Bare to minutter senere var hjemmelagets landslagsspiller Guro Reiten på ferde, da hun testet skuddfoten fra 25 meter, men skuddet gikk midt på bortelagets keeper.

I det tiende minutt var Vålerenga farlig frampå på en corner, men Maria Olsvik fikk ryddet opp på streken.

Ørn tok mer over

Det skulle gå tretten minutt før hjemmelaget kom til sin første store sjanse i kampen. Lisa-Marie Karlsen Utland ble spilt gjennom, og kom alene gjennom med Guro Pettersen i bortelagets mål.Som leverte en pen benparade på Ørn angriperens forsøk og hindret ledelse til hjemmelaget.

Ørn med nok en målsjanse da det var spilt 17.min. Guro Reiten spilte en elegant stikker til Karlsen Utland som kunne tatt med seg ballen mot mål, men valgte å avslutte like til side for mål fra 15 meter.

Ørn og Guro Reiten fikk nok engang testet skuddfoten fra bra possisjon, etter et Ørn angrep ble ballen spilt til Reiten som sto på 16 meter. Hun knallet til på volley, og ballen hadde god retning mot målet, men skuddet traff et Vålerenga bein og gikk til corner.

Etter å ha kjørt kampen de siste 20.minuttene, var det fortjent da Ørn tok ledelsen etter 31.min. Typisk nok var det Guro Reiten, banens gigant i førsteomgang, som kriget den inn. Et skudd gikk fra stolpe til stolpe, og ballen lå vel omtrent på streken, da Reiten kriget inn ledermålet.

Slo tilbake

Syv minutter før pause kom bortelaget til en sjanse, da Johanne Fridlund var nære på, men avslutningen gikk til side for Ørns mål.

Tre minutter før pause utlignet bortelaget til 1-1 ved Maren Hauge. Målet kom etter et frispark fra 35 meter, som gikk direkte i mål, bak en uheldig Kristine Nøstmo i trøndernes mål. Det så ut som om Nøstmo bare kontrollere at balen gikk over, men hun hadde dessverre feilberegnet litt og sto en halvmeter for langt ute. Og var utspilt da ballen fikk en dupp bak henne. Det betydde at lagene var like langt til pause.

Da lagene kom på banen klare for andreomgang hadde Vålerenga gjort et bytte, Emilie Erlandson kom inn for Kristin Haugstad.Og Erlandsen skulle kun bruke to minutter for å takke for tillitten, da scoret hun på en ovegang, og førte gjestene i ledelsen, 1-2. Bare to minutter senere varbortelaget nære en ny scoring, etter et skudd fra 20 meter. Bare en god redning av Nøstmo holdt trønderne inne i kampen.

Innbytteren snudde kampen

Etter at bortelaget startet de første fem minuttene av andreomang på strålende vis, med et mål og en god sjanse. Skulle vi ikke vente lenger enn til i det 51.min før hjemmelaget fikk sin første store sjanse i omgangen. Etter et innleg var det Karlsen Utland som raget høyest i feltet på et godt slått innlegg, men bortelagets sisteskanse leverte et tigersprang og avverget utligning.

I stedet var det innbytter for bortelaget Emilie Erlandsson, som skulle sette sitt andre mål på 17 minutter. Et smart bytte av Vålerengas trener Glenn Sverre Rostad i pausen. Etter mye klabb og babb inne i Ørns felt, så det ut som Nøstmo nok engang hadde kontroll på ballen, og bare skulle plukke den opp, da den gikk under henne, og i mål, 1-3 til gjestene.

Gjestene parkerte bussen

Som mange andre lag ville gjort i Vålerengas situasjon, valgte de å legge seg lavt å satse på de riktige overgangene, med sine kjappe angripere.Og med et Ørn lag som måtte fram for å jage mål, kom kontringene. Og i det 71.min, kunne Marte Berget ha punktert kampn da hun kom alene med Nøstmo, som leverte en god benparade for å forhindre et nytt baklengs.

Trondheims/Ørn prøvde å flytte opp laget, og spille opp i mellomrommet mellom bortelagets forsvarsfirer og midtbaneledd, men der var det trang og dårlige arbeidsbetingelser, noe som gjorde det vanskelig å komme til sjanser.

Ingen av lagene maktet å produsere flere målsjanser etter dette, før på overtid, da Marit Clausen satte inn 2-3 redusering til hjemmelaget. Og ga tilskuerne et lite håp om et poeng i banken. Men dessverre for hjemmepublikummet kom reduseringen litt for seint for Trondheims/Ørn.

Les mer om

  1. Trondheims-Ørn
  2. Vålerenga kvinner
  3. Toppserien