Fotball

Hevder storklubb har lagt inn bud på Håland

Spisstalentet skal ha lyst til å melde overgang.

Erling Braut Håland er en ettertraktet spiller. Her feirer han etter 5–1-seieren over Vålerenga i juli.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Erling Braut Håland (18) har vært brennhet for Molde denne sesongen. Nå kan han være på vei bort fra klubben allerede i sommer.

Ifølge Eurosport har nemlig den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg lagt inn et bud på Håland. TV-kanalen mener å vite at klubben har fulgt Håland i lang tid.

– Ingen kommentar vedrørende spillerlogistikken, skriver Molde-direktør Øystein Neerland i en tekstmelding.

Molde er for øyeblikket i Albania, der de skal møte Laçi i Champions League-kvalifiseringen torsdag. Håland er imidlertid ikke i Albania.

«Erling Håland har fått noen dager fri etter en hektisk periode med G19-EM og kamper med oss», sa Solskjær på en pressekonferanse onsdag.

  • Har du lest denne artikkelen? Agentene svermet rundt G18EM-kampene. To av Norges største talenter har valgt samme løsning.

Solbakken-kobling?

Håland har brukt faren sin Alf-Inge Håland som rådgiver. Spissen bruker imidlertid også andre agenter gjennom faren.

Under U19-EM i Finland - der spisstalentet nylig deltok - var Alf-Inge Håland og fotballagenten Jim Solbakken på plass.

Solbakken har kontakter i Østerrike. Han har tidligere vært med på å selge Valon Berisha, Zymer Bytyqi, Håvard Nielsen og Fredrik Gulbrandsen til nettopp Red Bull Salzburg, skriver Eurosport.

Men når vi spør Jim Solbakken om han har en kommentar til Håland-ryktene, svarer han kort:

– Nei.

Alf-Inge Håland har ikke besvart våre henvendelser.

Skal være interessert i overgang

Erling Braut Håland skal være svært ettertraktet i Fotball-Europa. Juventus og Manchester United er blant klubbene som har blitt koblet til 18-åringen tidligere.

VG melder at Håland har latt seg imponere av opplegget til Red Bull Salzburg. Spissjuvelen skal ikke være fremmed for tanken på å fortsette karrieren i Østerrike.

Red Bull Salzburg har store ressurser. De vant toppdivisjonen i Østerrike forrige sesong og skal møte makedonske Shkëndija i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

Les mer om

  1. Molde FK