Fotball

Toni Ordinas ferdig som Stabæk-trener

Den nedrykkstruede klubben skifter trener med umiddelbar virkning.

Foto: NTB scanpix

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Stabæk ligger på kvalifiseringsplass i Eliteserien. Nå bekrefter klubben at Toni Ordinas (44) er ferdig som hovedtrener.

I en pressemelding står det at partene «sammen er blitt enige om at det er tid for å gjøre endringer i trenerteamet rundt A-laget».

Spanske Ordinas slutter i jobben umiddelbart. Ifølge pressemeldingen vil han bidra i arbeidet med å finne en ny trener.

Sportssjef Inge André Olsen roser Toni Ordinas for å ha stått rakrygget gjennom en periode med dårlige resultater.

– Men det er poeng man lever av. Vi føler tidspunktet var riktig for å gjøre en endring. Vi er enige om at Toni trer til side, sier Olsen til Aftenposen.

  • Fikk du med deg Messis ukarakteristiske oppførsel? Dette Messi-bildet vekker oppsikt: – Har aldri sett det før.

Kan gå over i ny rolle

I juli 2016 sparket Stabæk Billy McKinlay. Da tok Ordinas over etter å ha vært U19-trener og utviklingsansvarlig i klubben.

Under Ordinas’ ledelse lyktes Stabæk med å redde plassen i 2016. I 2017 ble det 9. plass, før Stabæk har slitt mer i inneværende sesong.

Høsten 2016 signerte Ordinas en kontrakt som strekker seg ut 2018-sesongen.

– Er han helt ferdig i Stabæk eller går han over i en ny rolle?

– Toni har et arbeidsforhold til Stabæk. Dette er emosjonelt og trist for Toni, meg og alle involverte. Nå skal han ta seg litt ferie, men jeg håper han jobber i Stabæk i lang tid. Han har lagt ned en formidabel innsats og vært med på å bygge opp identiteten til klubben, sier sportssjef Inge André Olsen.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen. Foto: NTB scanpix

– Er det mulig at han fortsetter å jobbe rundt A-laget, eller er det en jobb i akademiet som er mest aktuelt?

– Det vil tiden vise. Han trer til side fra A-laget, og det betyr at vi har et ønske om å hente inn nye krefter. Men vi har ikke konkludert med noe. Det er ingen som har diskutert kontrakten som ligger der, og den løper videre. Toni har vært lojal mot Stabæk og setter Stabæk høyest.

– Følelsesmessig tøft

Olsen legger til at han har blitt «veldig glad i» Ordinas. Sportssjefen sier dessuten at det er en «følelsesmessig tøff» dag.

Jan Peder Jalland tar over laget på midlertidig basis. Jalland kommer fra rollen som assistenttrener.

Stabæk gikk inn i sesongen med en svært ung tropp. På 14 seriekamper har klubben fra Bærum vunnet to ganger: Mot Odd og Lillestrøm. Søndag tapte Stabæk 0–3 for Molde, i det som ble Ordinas’ siste kamp som hovedtrener.

Etter den kampen ble han spurt om årsaken til Stabæks svake tabellposisjon.

– Det er mange grunner til det. Vi mistet noen rutinerte spillere og erstattet de med egne unge spillere fra akademiet. I tillegg er viktige spillere som Moussa Njie og Luc Kassi skadet. Vi gjør det veldig bra mellom boksene, men er for dårlige der det er avgjørende. Vi spilte veldig bra og var uheldige mot både Rosenborg og Sarpsborg. Da skapte vi mest, men tapte kampene. De kampene vi taper, taper vi i boksene. Jeg kan ikke klage på enkeltspillere, men hvordan intensiteten som lag er. Enkeltspillere får ikke gjort noe om ikke de 10 andre på laget løper og kjemper, sa Ordinas til Romsdals Budstikke.