Sir Alex Ferguson hasteinnlagt på sykehus med hjerneblødning

Manchester United-legenden ble operert lørdag kveld.

Sir Alex Ferguson er alvorlig syk ifølge engelske medier.

Sir Alex Ferguson (76) ble lørdag hasteinnlagt på sykehus ifølge rapportene. Ifølge BBC er han blitt operert for hjerneblødning.

– Operasjonen forløp veldig bra, men han trenger en periode med intensiv pleie for å komme seg. Hans familie ønsker respekt for sitt privatliv i denne saken, heter det i en uttalelse, gjengitt av blant annet SkySports.

En av de største

Tidligere lørdag meldte en rekke britiske medier om at Ferguson var hasteinnlagt på sykehus og at tilstanden var kritisk.

76-åringen er en av fotballhistoriens aller største managerlegender. Han ledet Manchester United til 13 serietitler, 5 FA-cupseire og to triumfer i Champions League.

Sir Alex Ferguson (til venstre) var på plass da Arsene Wenger og Arsenal besøkte Old Trafford forrige helg.

Ferguson var på plass på Old Trafford forrige helg under møtet mellom Manchester United og Arsenal. Da var managerlegenden blant annet nede på gresset og tok farvel med sin tidligere rival Arsene Wenger, som gir seg i Arsenal etter 22 år i London-klubben.

Ble hentet i ambulanse lørdag morgen

Nyheten sprakk da sønnen, Darren Ferguson, måtte droppe Doncaster Rovers siste kamp for sesongen lørdag. I en uttalelse fra klubben het det at Ferguson måtte stå over på grunn av familære årsaker. Det viste seg altså å handle om helsen til faren Sir Alex Ferguson.

Avisen The Telegraph skriver at Ferguson ble hentet i ambulanse i sitt hjem i Cheshire klokken 09.00 (10.00 norsk tid) lørdag morgen. Han ble deretter fraktet til sykehuset i Macclesfield.

Manchester United-spiller Michael Carrick er blant dem som har reagert på nyheten.

– Fullstendig knust etter å ha hørt om Sir Alex, skriver han på Twitter.

– Fortsett å kjempe, sjef, skriver David Beckham i et innlegg på Instagram.

– Vær så snill. Vær sterk. Vinn denne kampen, skriver den danske keeperlegenden Peter Schmeichel, som spilte under Ferguson i åtte år.

Og det er flere Manchester United-profiler som kommer med sine lykkeønskninger til klubblegenden lørdag: