Fotball

Flere har reagert: Derfor ble ikke Brann-kampen vist på gratis-TV

Discovery skulle gi «fotball til folket», men viste ikke rundens hovedkamp mellom Lillestrøm og Brann på åpen TV-kanal.

Denne duellene mellom Lillestrøms Frode Kippe (t.h) i og Branns Kristoffer Barmen, ble ikke vist på TV.
 • Halvor Ekeland

Lillestrøm – Brann: 1–1

Den ellevte serierundens siste kamp, mellom Lillestrøm og serieleder Brann, ble vist på Eurosport + 1, ikke på en åpen TV-kanal.

Det fikk flere til å skrive til rettighetshaveren på Twitter:

«Fotballen tilbake til folket» ute på dato allerede? Hovedkampen søndag 20:00 har da alltid vært åpen. https://t.co/fhuVmOF1DP

Slik forklarer de det

Istedenfor å sende hovedkampen klokken 20.00, sendte altså Eurosport Norge en reprise av Tromsø mot Vålerenga. Det er første gang de ikke viser hovedkampen på åpen kanal.

Da de tok over rettighetene for norsk fotball, skrev Discovery i en pressemelding at de skulle «gi mer fotball til folket, og gjøre norsk fotball mer tilgjengelig».

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland skriver i en SMS:

– Det har naturligvis vært noen flere hendendelser enn vanlig. En del lurer på hvor de finner frem til kampen, både når det gjelder Eurosport Player og pluss-kanalene. Vi forventet jo også noe ekstra trykk i dag, skriver Skoland.

Han viser videre til en pressemelding Eurosport har lagt ut på sine sider. Der forklarer de hvorfor de har valgt som de har gjort:

– Vi har innfridd de målsettinger vi har satt oss så langt. Det er vi godt fornøyde med. Samtidig er det naturlig at vi gjør noen tester underveis. Målet er fortsatt å levere fotball til folket og bygge det norske fotballproduktet, men alle vet at seervanene vil være annerledes i 2022 enn da vi signerte avtalen. Vi har derfor behov for å promotere de ulike plattformene oppgjørene er tilgjengelige på, og se hva vi kan lære gjennom å tilby kamper på forskjellige måter, sa Skoland i den pressemeldingen.

Les også

 1. Haugesund gjorde narr av egen spiss etter denne grove missen mot RBK

 2. Godset-kapteinen nådeløs mot eget lag: – Det er katastrofe

Vil promotere strømmetjeneste

Det skal også nevnes at de som så kampen på betalkanalen til Eurosport, slapp reklame i pausen. Isteden sendte de intervjuer fra indre bane.

I pressemeldingen om avgjørelsen skriver de videre at både denne runden og 16. mai-runden for noen dager siden var ekstraordinære runder hvor samtlige lag spilte kamp samme kveld.

Tidligere på kvelden hadde Eurosport Norge sendt kampen mellom Haugesund og Rosenborg på sin åpne kanal.

De skriver også at alle nye kunder får 14 dagers gratis prøveperiode på Eurosport player.

– Vi ønsker gjennom dette å promotere strømmetjenesten Eurosport Player, i tillegg til våre dedikerte TV-kanaler for norsk fotball, Eurosport Pluss. Vi ønsker å vise at kampene er tilgjengelig på flere ulike plattformer, både hos oss og distributører som Canal Digital, Get, Altibox og RiksTV, sier Skoland.

De vil også evaluere avgjørelsen etter hvert.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eurosport
 2. Fotball
 3. Norsk fotball
 4. Eliteserien
 5. SK Brann