Fotball

Zlatans siste påfunn: Kjøper kirke til 110 millioner kroner

Zlatan Ibrahimovic har slått seg løs på eiendomsmarkedet.

Zlatan kan glise over å ha kjøpt seg et nytt tilholdssted til den nette sum av 110 millioner kroner. Foto: Ap

  • Steffen Stenersen

Det er avisen Fastighetsvärlden som melder at Zlatan Ibrahimovic nok en gang velger å åpne lommeboka for en eiendom på svensk jord.

Det er den gamle kirka Elimkyrkan i Stockholm som den svenske superstjernen nå har betalt 110 millioner kroner for.

Eneste eiendom i Zlatans navn

Ifølge avisen var det eiendomsselskapet Pestolla, som er eid av Zlatans mor Jurka Gravic, som kjøpte den gamle kirken for 43 millioner svenske kroner i 2012. Nå er kirken totalrenovert, og dermed velger "Ibra" å gi over 100 millioner for bygget som stammer fra 1800-tallet.

Avisen skriver at dette er den eneste eiendommen i Sverige som står i Zltan Ibrahimovic´ eget navn. Kirken skal være på 244 kvadratmeter.

Les også

PSG fortsatt ubeseiret i Frankrike

PSG-stjernen er kjent for å være ivrig på boligmarkedet. Ifølge Expressen kjøpte han i april 2012 tomt i Årefjellet i Sverige, hvor det det bygges en luksusvilla på 127 kvadratmeter.

Ønsker å bo i Stockholm

Samme avis skrev tidligere i år at Zlatan har solgt sitt 13 rom store hus i Malmö til ishockeystjernen Carl Söderberg. Prisen for herligheten: 30 millioner.

Ifølge Fastighetsvärlden har Zlatan uttalt til flere aviser at han ser på Stockholm som et ønsket bosted i stedet for hjemstedet Malmö, når en gang den eventyrlige fotballkarrieren er over.

Les også

Her er de nominerte til Gullballen

— Jeg vil at barna mine skal lære seg den svenske tradisjonen. De skal få kjenne hvordan det er å bo i Sverige. De har bodd i utlandet i hele livet sitt, og jeg vil at de skal ta del i det svenske samfunnet. Maten, historien. At de skal omgås svenske mennesker, har svensken uttalt ifølge Dagbladet.

Zlatan scoret sju mål på sju kamper i Ligue 1 for Paris Saint Germain denne sesongen, senest ett mål i 4-1-seieren over St. Etienne søndag kveld.

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Paris Saint-Germain
  3. Zlatan Ibrahimovic