Fotball

Økland vil ha to nye spillere

Neste uke blir trolig Zymer Bytyqi ny Viking-spiller. I utgangspunktet ønsker Viking å signere ytterliggere én spiller i vinter.

Arne Larsen Økland ønsker å hente inn in angrepsspiller i vinter.
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Viking er enige med Salzburg om en overgang for Bytyqi. Etter det Aftenbladet kjenner til er det kun små detaljer rundt ungguttens egen avtale som gjenstår før han signerer kontrakten.

Sannsynligvis blir han presentert som ny Viking-spiller i starten av neste uke. Salzburgs prisforlangende i starten av forhandlingene skal ha vært på i overkant av 1 million kroner. Viking skal ha sikret seg en avtale som gjør at den totale størrelsen på overgangssummen avhenger av hvor mange kamper Bytyqi spiller for klubben. 18-åringen har i utgangspunktet halvannet år igjen av kontrakten med Salzburg.

Faller de siste detaljene på plass, blir Bytyqi vinterens tredje Viking-signering. Klubben har tidligere sikret seg den estiske landslagsspilleren Karol Mets og veteranen Magne Hoseth. Da gjenstår det kun én signering til før klubben sier seg ferdig med vinterhandelen.

Les også

Viking enige med Salzburg om Bytyqi-overgang

Siden sesongslutt i fjor har Christan Landu Landu (Tromsø), Trond Erik Bertelsen, Håkon Skogseid og Pål Fjelde (Bryne) forlatt Viking.

— Det er ingen hemmelighet at vi ønsker oss ytterliggere én ny angrepsspiller. Får vi på plass det er vi fornøyde, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

Han tar forbehold med at situasjonen kan forandre seg. Skulle én eller flere spillere forlate klubben i løpet av vinteren, skal de erstattes med nye spillere.

17 + 6

Per dags dato teller Vikings spillertropp 23 spillere. Av dem kan kun 17 sies å være etablerte A-lagsspillere, mens resten er unggutter som stort sett spiller på lærlingkontrakter. Ungguttene er Carl Henrik Refvik, Martin Hummervoll, Julian Veen Uldal, Fàbian Calderon og Rasmus Martinsen. I tillegg er det for tidlig å regne tredjekeeper Pål Heigre som en etablert eliteseriespiller. Det samme vil nok gjelde for Zymer Bytyqi når han signerer for klubben.

En av direktørens begrunnelser for at det ikke er behov for å hente ytterliggere forsterkninger, er nettopp de unge talentene i troppen. Selv om det ikke er forventet at de skal dra lasset, er Økland klar på at talentene bør ta nye steg og blir en viktigere del av A-laget neste sesong.

- Med Bytyqi og en ny angrepsspiller på plass, er troppen da sterkere en fjorårets?

— Ja, det mener jeg, men det finnes aldri noe garanti. Troppen blir omtrent på samme størrelse som i 2014. Da hadde vi aldri problemer med for få spillere, men det er klart at store skadeproblemer kan gi oss en utfordring. Vi har en del unge spillere som bør ta nye steg. Vi har blant annet Julian Veen og Martin Rasmusen som begge spillere på aldersbestemte landslag. Vi må gjøre det på denne måten og satse på talentene våre. Slik er det i de fleste klubbene i Norge, sier Økland.

Tror på de etablerte

Økland er i tillegg klar på at han på ingen måte har mistet troen på de etablerte spillerne i troppen, selv om flere av dem hadde en mildt sagt elendig høstsesong. Han ramser om flere navn som han forventer levere bedre neste sesong.

Økland innser samtidig at skulle Viking kvalifisere seg for europacupen gjennom en fair play-plass, vil det bli veldig mange kamper i juli. Viking-styret har åpnet for at det kan investeres mer i spillertroppen om klubben skal spille e-cup.

— Problemet er at vi ikke vet om vi skal spille europacup før etter overgangsvinduet er stengt. Vi har likevel tro på at flere spillere skal finne tilbake til det toppnivået de hadde i starten av forrige sesong.

Berggreen avventer

Hvem som blir den nye angrepsspilleren er foreløpig usikkert. Økland ønsker ikke å kommentere navn eller detaljer i forhandlingene.

Emil Berggreen så lenge ut til å være den heteste kandidaten. Det økonomiske i avtalen skal ikke være noe problem, men etter det Aftenbladet forstår, sliter den danske spissen med å bestemme seg for om han vil flytte til Norge eller ikke.

Les også

Berggreen kan glippe for Viking

Slik ser Viking-troppen ut per dags dato

Keepere

Arild Østbø

Iven Austbø

Pål Heigre

Forsvar:

Julian Veen Uldal

Rasmus Martinsen

Karol Mets

Sverrir Ingason

Indridi Sigurdsson

André Danielsen

Kristoffer Haugen

Midtbane:

Magne Hoseth

Fàbian Calderon

Björn Daniel Sverrisson

Joakim Jørgensen

Makhtar Thioune

Vidar Nisja

Angrep:

Yann-Erik de Lanlay

Steinthor Thorsteinsson

Veton Berisha

Jon Dadi Bödvarsson

Osita Chikere

Carl Henrik Refvik

Martin Hummervoll

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK