Fotball

Forsvarsfeil felte FCK

Ståle Solbakkens FC København får en nærmest umulig jobb med å ta seg videre til mesterligaen. Forsvarsfeilene florerte da Leverkusen vant 3-2 i Parken tirsdag.

SCORET FØRST: Leverkusen jubler etter å ha tatt ledelsen mot København.

FCK-LEVERKUSEN 2-3

Det startet på en elendig måte for Solbakkens menn. Det var ikke engang spilt fem minutter før det tyske laget dro opp et angrep på høyrekanten, og pasningen gikk til Stefan Kiessling foran mål. Leverkusens måltjuv styrte innlegget forbi FCK-målvakt Stefan Andersen.

– Det første målet har jeg sett 1000 ganger før på video. Kiessling var den eneste vi skulle holde øye med der, sa Solbakken ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Han var for øvrig overrasket at FCK kom til så mange sjanser mot Leverkusen.

– Vi fikk flere muligheter enn jeg hadde drømt om på dette nivået. Vi kunne godt ha scoret ett eller to mål til, fortsatte nordmannen.

Vendte

Hans lag kom seg etter åpningssjokket og svarte rask. Mathias «Zanka» Jørgensen fikk stå uhindret og stanget inn en corner fire minutter etter 0-1-målet. Etter 13 minutter utnyttet københavnerne en ny dødball. Frisparket fant Jørgensen nok en gang inne foran mål, men denne gangen ble det en pasning til Daniel Amartey, som headet ballen i mål.

– Fram til 2-1 var jeg rimelig tilfreds. Vi stoppet kontringene deres, og vi mistet ikke ballen i de situasjonene hvor vi ikke skulle miste den. Etter 2-2-målet var de det beste laget.

– Vi ble straffet hardt av de fire fremste spillerne hos Leverkusen, som alle holdt høyt nivå, sa Solbakken.

Forsvarstrøbbel

Og Jørgensen var ikke like solid i sitt eget forsvar som i den andre enden av banen. Han var direkte svak da Karim Bellarabi fikk et gjennomspill via ryggen på dansken slik at han kom alene mot mål og scoret sikkert.

Leverkusens Son Heung-min fikk det også svært enkelt da han satte tyskernes tredje mål bak Andersen på et gjennomspill som grunnlurte FCKs forsvarsrekke.

Tom Høgli spilte på sin vante posisjon som høyreback, men det var spesielt i midtforsvaret at Leverkusen fant nøkkelen til suksess.

I annen omgang fortsatte problemene for Jørgensen & co., men da sto målvakt Andersen fram og reddet laget sitt fra et mye større nederlag. (NTB)

Besiktas (Tyrkia) – Arsenal (England) 0-0

52.000 tilskuere.

Rødt kort: Aaron Ramsey (81), Arsenal.

FC København (Danmark) – Leverkusen (Tyskland) 2-3 (2-3)

Mål: 0-1 Stefan Kiessling (5), 1-1 Mathias Jørgensen (9), 2-1 Daniel Amartey (13), 2-2 Karim Bellarabi (31), 2-3 Son Heung-min (43).

18.221 tilskuere.

Tom Høgli spilte hele kampen for FCK.

Napoli (Italia) – Athletic Bilbao (Spania) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Iker Munain (41), 1-1 Gonzalo Higuain (68).

Salzburg (Østerrike) – Malmö (Sverige) 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Franz Schiemer (16), 2-0 Jonatan Soriano (54), 2-1 Emil Forsberg (90).

29.110 tilskuere.

Steaua Bucuresti (Romania) – Ludogorets Razgrad (Bulgaria) 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Alexandru Chipciu (88).

25.00 tilskuere.

Les mer om

  1. Champions League