Diomande-overgangen kom som et sjokk: - Ingen så den komme

… men Hull Citys norske supporterklubbleder tror Adama Diomande (25) blir en suksess. TV 2s fotballekspert Kasper Wikestad er enig.

Adama Diomande (25) jubler her for scoring i Stabæl-drakten. Nå skal han forhåpentligvis bøtte inn mål i den oransje Hull-trøyen.
  • Fredrik Saltbones

Like før overgangsvinduet i England stengte tirsdag, kom nyheten ut av det blå: Stabæk-spiss Adama Diomande er klar for Hull City.

– Han tilfører laget skikkelig tempo. Han er rask, og som vi har sett hele sesongen i Norge: han scorer veldig mye mål, sier Hull-manager Steve Bruce til Hull Daily Mail om sin norske signering.

Championship-klubben la ifølge VG 22 millioner kroner på bordet, og Stabæk kunne ikke annet enn å si ja.

Tjærnås oppsummer Deadline Day: Dette er vinnerne

Overgangen kom brått på Anders Hagberg, nestleder i den skandinaviske supporterklubben til Hull.

– Ingen så den komme før det plutselig kom masse rykter om det like før overgangsvinduet stengte. Det var helt ukjent, sier Hagberg til Aftenposten.

Hull trenger en spiss som scorer jevnlig

– Min første tanke var: «Er han god nok?», men etter å ha sett på det han har gjort i eliteserien i år, så er jeg positiv. Han er en rask spiller som jobber mye og har god arbeidsmoral, og jeg tror det kan gjøre ham veldig populær blant fansen. Scorer han i tillegg, kommer han til å få spille masse. Det er veldig lenge siden vi har hatt en spiss som har bøttet inn mål, sier Hull-supporteren.

Sett denne? Slik reagerer Diomande på Hull-overgangen

Adama Diomande har scoret respektable 17 mål på 21 seriekamper denne sesongen. TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad, som følger Championship tett, tror den norske spissen har spissferdigheter som Hull har manglet.

– Gjør han ting riktig, er sjansene gode for at han blir en suksess. Hull har solgt Jelavic, og de andre spissene har ikke fungert særlig bra. De har etter hvert fått et litt dårlig rykte i England. De trenger en spiss som scorer jevnt og trutt, sier Wikestad til Aftenposten.

Hull-manager Steve Bruce har stor tro på sin ferskeste signering, norske Adama Diomande.

– Ferdighetene hans passer veldig bra i ligaen og laget. Han har duellkraft, hurtighet og målteft. Og det er litt det Hull har manglet. Diomande har nok Championship-nivået inne, men det er ikke bare å spasere inn der. Det er en knalltøff liga, men jeg mener han har forutsetningene for å lykkes.

Wikestad: – Større sjanse for Dio-suksess enn opprykk

Hull rykket ned fra Premier League forrige sesong, men klubben har store ambisjoner om å rykke rett opp igjen. I sommer har klubben mistet 13 spillere og hentet inn syv. Supporterleder Anders Hagberg synes likevel troppen ser veldig bra ut.

– Jeg kunne tenkt meg en ny keeper. Men vi har beholdt de beste spillerne, og kvittet oss med de som ikke ville spille i Championship. Jeg tror på opprykk, sier Hagberg.

Kasper Wikestad er uenig.

– Det er nok større sjanse for at Diomande slår til enn at Hull rykker opp. Steve Bruce har mistet bærebjelkene i laget, så det tror jeg blir tøft. Jeg tviler veldig på at de rykker opp, sier Wikestad.